Sivuston käyttötapa: Mobiili

Study in Estonia


Study in Estonia

Kiinnostaako kansainvälisyys kivenheiton päässä kotoa? Tiesitkö, että Virossa voit valita opiskelupaikkasi yli 100 korkeatasoisen tutkinto-ohjelman välillä?

Study in Estonia on Archimedes -säätiön ylläpitämä virallinen opinto-opas, jonka tarkoituksena on levittää tietoa eri opiskelumahdollisuuksista Virossa ja houkutella lisää kansainvälisiä opiskelijoita tutustumaan maan tasokkaaseen koulutustarjontaan.

Miksi Viro?

Tällä hetkellä Viron yliopistoissa ja korkeakouluissa opiskelee kokoaikaisesti yli 1 100 suomalaista, ja kiinnostus Virossa suoritettavia tutkinto- opintoja kohtaan kasvaa vuosi vuodelta.

Virossa opiskeluun sisältyvät seuraavat edut:

 • Kansainvälisesti tunnustetut tutkinnot – mahdollisuus jatko-opintoihin missä päin maailmaa tahansa
 • Arvostetut ja ainutlaatuiset englanninkieliset tutkinto-ohjelmat (esimerkiksi lääketiede, insinööritieteet, oikeustiede, kauppatieteet, musiikki, audiovisuaalinen media, eläinlääketiede..)
 • Yliopistojen ja korkeakoulujen modernit opetustilat
 • Menevä ja aktiivinen opiskelijayhteisö
 • KELA:n opintotuki ulkomailla opiskeleville suomalaisille
 • Mahdollisuus vaihto-oppilasjaksoon Pohjois-Amerikassa, Aasiassa ja Euroopassa
 • Erinomaiset kulkuyhteydet Suomeen
 • Suomea ja englantia puhutaan laajalti
 • Turvallinen asuinympäristö ja toimivat opiskelijapalvelut
 • Aktiivinen suomalaisten opiskelijoiden yhteisö.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

 • Estonian Business School
 • Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences
 • Estonian School of Hotel and Tourism Management
 • Estonian University of Life Sciences
 • Tallinnan kauppakorkeakoulu, Tallinnan teknillinen yliopisto
 • Tallinnan teknillinen yliopisto
 • Tallinnan yliopisto
 • Tarton yliopisto
 • Viron musiikki- ja teatteriakatemia
 • Viron taideakatemia


Euroopan sosiaalirahasto

Study in Estonia -palvelua ylläpitää Archimedes-säätiö, joka vastaa projektista DoRa (Developing Studies and Internationalisation) -ohjelman alla. Säätiö saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta.


Opiskelijat kertovat

"Olin aiemmin opiskellut markkinointia, viestintää ja graafista suunnittelua ja halusin löytää maisteriohjelman, jossa voisin yhdistää nämä alat. Viro maana ylitti odotukseni ja Tallinna on kerta kaikkiaan upea: ihmiset ovat mahtavia ja kaupungissa on monia kulttuuritapahtumia. Ja mikä parasta, elinkustannukset ovat opiskelijaystävällisiä! On upeaa nähdä miten paljon tämä pieni maa on jo saavuttanut lyhyessä ajassa – on monia asioita, joista voin ottaa oppia ja joita voin hyödyntää tulevaisuudessa. Tallinnan kukoistava start-up-ilmapiiri, avulias ja rohkaiseva opiskelijayhteisö sekä kaupungin runsas kulttuuritarjonta ovat tehneet minuun suuren vaikutuksen.

En keksi mitään syytä, minkä takia ulkomailla opiskelu ei kannattaisi. Kokemus tuo mukanaan rohkeutta, syvällisempää tietoa muista kulttuureista, joustavuutta, kykyä toimia yllättävissä tilanteissa, kielitaitoa, uusia ideoita, uusia ystäviä... Päätös on maailman vaikein asia. Kaikki mitä tapahtuu uskaltamisen jälkeen on loppupeleissä helpompaa. Parasta on, kun myöhemmin muistelee itseään lähdön kynnyksellä ja miettii, kuinka oikeassa sen suhteen olikaan. Toivon kaikille mielettömiä, eläviä ja rikastavia muistoja – Virossa ja muualla!"
 
 

"Halusin löytää englanninkielisen koulutusohjelman Baltian maista. Viro on lähellä ja sieltä on toimivat kulkuyhteydet Suomeen. Opintojeni aikana sain paljon uusia ystäviä eri kulttuureista, mitä ei olisi tapahtunut jos olisin suorittanut opintoni Suomessa. Englannin kielen taitoni kehittyi huomattavasti opintojeni aikana. Opin elämään uudessa kulttuurissa. Opin uusia asioita myös itsestäni asuessani ja opiskellessani vieraassa maassa. Sain uusia ystäviä ja uusia mahdollisuuksia. Suosittelen opiskelua Virossa: Viro on lähellä ja Viron kulttuuri on mielenkiintoinen. Opiskelu siellä on tasokasta ja monipuolista!"

Kuinka hakuprosessi toimii?

Viron yliopistoihin ja korkeakouluihin voi hakea helposti täyttämällä hakemuksen verkossa. Saman hakupalvelun kautta on mahdollista hakea useisiin kouluihin ja koulutusohjelmiin samanaikaisesti.

 1. Löydä itseäsi eniten kiinnostavat koulutusohjelmat hakusivustolta.
 2. Etsi lisätietoa pääsyvaatimuksista ja muista hakukriteereistä koulujen omilta kotisivuilta.
 3. Valitse ohjelmat, joihin haluat hakea. Voit hakea useisiin oppilaitoksiin ja koulutusohjelmiin samalla hakemuksella.
 4. Täytä hakemus DreamApply-verkkohakemussivustolla.
 5. Valmistele ja lataa tarvittavat liitteet ja dokumentit.
 6. Lähetä tulostettu ja allekirjoitettu hakemus siihen oppilaitokseen, jonka olet valinnut ensisijaiseksi hakukohteeksesi. Muista myös vaadittavat liitteet (esimerkiksi todistus riittävästä englannin kielen taidosta, todistukset mahdollisista aiemmin suoritetuista opinnoista jne.)

Koulutusohjelmasta ja yliopistosta riippuen hakuprosessiin voi sisältyä myös pääsykoe, joka koostuu usein haastattelusta ja esseestä. Hakuprosessiin, asuntotilanteeseen ja muihin tärkeisiin kysymyksiin liittyen kannattaa ottaa suoraan yhteys oppilaitoksen hakutoimistoon hyvissä ajoin ennen opintojen alkua.

Koulutukset

Yhteystiedot

Study in Estonia

L.Koidula 13a
10125 Tallinna

 Näytä puhelinnumero
www.studyinestonia.ee

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31