Sivuston käyttötapa: Mobiili

Toinen reitti yliopistoon -hanke

Avoimesta halutaan toimiva väylä yliopistoon

Korkeakoulujen opiskelijavalinnan uudistuessa vuoteen 2020 mennessä todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalle tarvitaan vaihtoehtoisia mahdollisuuksia hakea korkeakouluopintoihin. Toinen reitti yliopistoon -hankkeen tavoitteena on kehittää, pilotoida ja vakiinnuttaa käyttöön erilaisia reittejä yliopisto-opintoihin muiden valintatapojen rinnalle.

Avoimena yliopisto-opetuksena suoritettavat opinnot antavat opiskelijalle mahdollisuuden osoittaa osaamistaan, korkeakoulukelpoisuuttaan ja edellytyksiään menestyä opinnoissa. Tavoitteenamme on luoda hankkeessa kolme vaihtoehtoista reittiä tutkintokoulutukseen avointen yliopisto-opintojen kautta: näyttöreitti on toisen asteen opiskelijoille, vaihtoehtoinen reitti toisen asteen jo suorittaneille ja elinikäisen oppimisen reitti osaamistaan kehittäville ja uramuutosta suunnitteleville.

Toinen reitti yliopistoon on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama korkeakoulutuksen kehittämishanke, jossa mukana on 11 suomalaista yliopistoa. TRY-hanketta koordinoi Jyväskylän yliopisto. Osatoteuttajina ovat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Lapin yliopisto, Oulun yliopisto, Taideyliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi.

Löydä oma reittisi!


Lisätietoja hankkeesta saat osoitteesta jyu.fi/try.

Seuraa meitä myös Instagramissa ja Twitterissä nimellä @try_hanke sekä aihetunnisteilla #toinenreittiyliopistoon ja #korkeakoulutusuudistuu.

Studia 2018 -osasto 4a60


Yhteystiedot

Toinen reitti yliopistoon -hanke


 Näytä puhelinnumero
www.jyu.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31