Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kulttuurialan koulutus | taiteen uudet kontekstit | YAMK

Turun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
1,5 vuotta
suomi
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Turku
Ylemmät AMK-tutkinnot

Video

Kulttuurialan koulutus | taiteen uudet kontekstit | YAMK

Kulttuurialan ylempi AMK | luova tuottaja

Kulttuurialan koulutus | taiteen uudet kontekstit | YAMK

Taiteen uudet kontekstit -koulutus on tarkoitettu eri taiteen alojen (esim. animaatio, elokuva, kuvataide, musiikki, nukketeatteri, performanssi, sirkus, tanssi, teatteri) ammattilaisille, jotka haluavat syventää ja kehittää osaamistaan sekä löytää uusia paikkoja, tiloja, yleisöjä, yhteisöjä ja sisältöjä työskentelylleen. Tämän päivän taiteilijuus ja työelämä edellyttävät ammatillista osaamista erilaisissa tilanteissa, erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa ja erilaisissa toimintaympäristöissä. Tarvitaan osaajia, jotka kehittävät ja kokeilevat ennakkoluulottomasti uusia ratkaisuja. 

Taiteen uudet kontekstit -koulutus on osa Turun AMK:n Master Schoolia ja sen toteutuksesta vastaa Turun AMK:n Taideakatemia. Koulutus johtaa Master-tutkintoon eli ylempään AMK-tutkintoon, joka vastaa osaamistasoltaan yliopistossa suoritettavaa maisteritutkintoa ja antaa saman pätevyyden esimerkiksi julkiseen virkaan.

Taiteen uudet kontekstit YAMK-koulutuksen sisältö

Opinnoissa keskitytään erityisesti oman taiteilijaidentiteetin ja vahvuuksien tunnistamiseen, nykyisten ja tulevaisuuden toimintaympäristöjen analysointiin ja ennakointiin sekä kehittäjäotteen vahvistumiseen. Taideakatemian menetelmälliseen erityisosaamiseen perustuva ammatillinen elämäkertaprosessi läpäisee opinnot ja tukee opiskelijan ammatti-identiteetin kehittymistä. Keskeinen osa koulutusta on opinnäytetyö, joka on 30 opintopisteen laajuinen kehittämishanke. 

Taiteen uudet kontekstit YAMK-koulutuksen toteutus

Taiteen uudet kontekstit -koulutuksen opinnoissa keskitytään erityisesti oman taiteilijaidentiteetin ja vahvuuksien tunnistamiseen sekä vahvistamiseen, nykyisten ja tulevaisuuden toimintaympäristöjen analysointiin ja ennakointiin sekä kehittäjäotteen vahvistumiseen. 

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä ja se on suunniteltu suoritettavaksi 1,5 vuodessa. Tutkinto muodostuu seuraavista osista:

Taiteen uudet kontekstit 20 op

  • Ammatillinen elämäkertaprosessi 5 op
  • Tulevaisuuden toimintaympäristöt 5 op
  • Taide uusissa konteksteissa 10 op

Opinnäytetyö 30 op

  • Tutkimus- ja kehittämismenetelmät 5 op
  • Kehittämishanke 25 op

Vapaasti valittavat opinnot 10 op

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kulttuurialan koulutus | taiteen uudet kontekstit | YAMK, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on suunnattu media- ja kulttuurialan ammattilaisille, joilla on soveltuva korkeakoulututkinto sekä vähintään kahden vuoden työkokemusta omalta alalta tutkinnon valmistumisen jälkeen.

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Aikaisempi kulttuurialan tutkintonimike (ylempi AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kulttuurialan koulutus | taiteen uudet kontekstit | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Turun ammattikorkeakoulu Twitterissä ja Facebookissa

Turun ammattikorkeakoulu


Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu on hakijoiden keskuudessa yksi maan vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Turun AMK on yli 10 000 opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen monialainen koulutusyhteisö. Turun AMK:sta valmistuu joka vuosi yli 2000 osaajaa vahvistamaan Varsinais-Suomen elinkeino- ja kulttuurielämää. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta työelämän eri vaiheisiin. Voit...


Lue lisää oppilaitoksesta Turun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Turun ammattikorkeakoulu

Joukahaisenkatu 3
20520 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.turkuamk.fi


Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31