Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Cybersecurity – Kyberturvallisuus | YAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
1,5 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kotka
Ylemmät AMK-tutkinnot

Cybersecurity – Kyberturvallisuus | YAMK

Kyberturvallisuus, YAMK

Cybersecurity – Kyberturvallisuus | YAMK 

Kyberturvallisuuden ammattilaisia tarvitaan suunnittelemaan ja ylläpitämään kyberturvallisuutta.

Kyberturvallisuuden YAMK-koulutuksessa hankit itsellesi alan uusinta tietoa ja osaamista. Uusia taitoja tarvitaan estämään, havaitsemaan ja kyberhyökkäyksen toteutuessa myös korjaamaan vahingot.

Koulutuksen ydin on toiminnallisen kyberturvallisuuden taidoissa. Opinnoissa keskeistä on kyky havaita tietojärjestelmien kyberturvallisuuspuutteita. Opit suunnittelemaan ja ylläpitämään tietoturvallisia yritysten tietojärjestelmiä ja tietoverkkoja.

Tutkinnon suoritettuasi tunnet kyberturvallisuuden erilaiset viitekehykset, standardit, tietoturvallisuuden valvonnan ja hallinnan sekä osaat luokitella haavoittuvuudet ja suojautumisen periaatteet. Osaat soveltaa tietoturvaratkaisuja uhkien havaitsemiseen ja torjuntaan sekä puolustautuapalvelunestohyökkäyksiltä. Tunnet myös kyberturvallisuusliiketoiminnan palvelut ja tunnet tietoturva-auditoinnin periaatteet.

Koulutus sisältää paljon laboratoriotöitä. Pääset tekemään käytännön tapaustutkimuksia virtuaalisessa laboratorioympäristöissä. Laboratoriotyöt on mahdollista suorittaa etätyöskentelynä. Järjestelmä mahdollistaa virtuaalisen etäopetuksen lähes kaikissa tietoteknisissä laboratoriotöissä. Virtuaalilaboratoriota voidaan käyttää useimmilla moderneilla selaimilla.

Kyberturvallisuuden opinnot

Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä (op):

Ydinosaaminen, 25 op

Strateginen kyberturvallisuus 15 op

 • Johdatus kyberturvallisuuteen 5 op
 • Kyberturvallisuusauditointi ja kyberhygienia 5 op
 • Verkot ja kyberturvallisuus 5 op

Toiminnallinen kyberturvallisuus 10 op

 • Puolustava kyberturvallisuus 5 op
 • Hyökkäävä kyberturvallisuus 5 op

Opinnoissasi hankit itsellesi useita käytännön kyberturvallisuustaitoja ja osaat muun muassa:

 • analysoida tietojärjestelmän hyökkääjän näkökulmasta
 • tutkia tietojärjestelmiä haavoittuvuuksien löytämiseksi
 • käyttää sopivia työkaluja tiedonkeruuseen kohteesta
 • toteuttaa tarvittavia vastatoimenpiteitä kyberhyökkäyksille
 • parantaa tietojärjestelmien tietoturvallisuutta
 • hallita sovellusten tietoturvallisuuden periaatteet

Opit myös suojaamaan teollisen internetin järjestelmiä, hallitsemaan tunkeutumisenhavaitsemisjärjestelmiä ja toteuttamaan verkkoinfrastruktuurin suojaustoimia.Ydinosaamisen opinnot koskevat kaikkia tutkinnon opiskelijoita.

Täydentävä osaaminen, 5 op

Täydentävän osaamisen opintoja voit valita kaikille YAMK-opiskelijoille yhteisestä, monialaisesta Master School -tarjonnasta. Tarjolla on sekä suomen- että englanninkielisiä opintoja seuraavista kokonaisuuksista:

 • tutkimus ja kehittäminen
 • johtaminen ja yrittäjyys
 • kansainväliset työympäristöt
 • tieto, digitaalisuus ja verkostot.

Täydentäviä opintoja voit suorittaa myös muiden korkeakoulujen ylempien korkeakoulututkintojen tasoisista opinnoista (YAMK tai yliopistojen maisteriohjelmat). Täydentäviin opintoihin voidaan hyväksilukea myös aiemmin suoritettuja, ylempien korkeakoulututkintojen tasoisia opintoja, mikäli ne sopivat suoritettavan tutkinnon tavoitteisiin. Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukemisesta voit kysyä lisää koulutusvastaavalta.

Opinnäytetyö, 30 op

Tärkeä osa opintojasi on opinnäytetyöSe liittyy oman työsi tai työyhteisösi kehittämiseen. Opinnäytetyössä tunnistat ammattialasi kehittämistarpeita – suunnittelet ja toteutat työelämän muutosta edistävän tutkimus- tai kehittämisprosessin. Voit tehdä opinnäytetyön myös Xamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnan (TKI) hankkeissa.

Koulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään monimuoto-opintoina, eli voit opiskella työn ohella. Työpaikka ei kuitenkaan ole edellytys. Opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opetusta, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä.

Lähiopetuspäiviä on Xamkin Kotkan kampuksella keskimäärin kolme kuukaudessa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Cybersecurity – Kyberturvallisuus | YAMK, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Master of Engineering, Cybersecurity / insinööri (YAMK), kyberturvallisuus

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Cybersecurity – Kyberturvallisuus | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31