Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Nuorisokasvatuksen johtaminen ja kehittäminen | YAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
Noin 2 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Monimuotototeutus
Monimuotokoulutus
Mikkeli
Ylemmät AMK-tutkinnot

Nuorisokasvatuksen johtaminen ja kehittäminen | YAMK

Nuorisokasvatuksen johtaminen ja kehittäminen, YAMK

Nuorisokasvatuksen johtaminen ja kehittäminen | YAMK

Kiinnostaako sinua nuorten hyvinvointi? Haluatko vahvistaa nuorisokasvatuksen osaamistasi? Oletko kiinnostunut kehittämään omaa työtäsi ja työyhteisöäsi?

Nuorisokasvatuksen johtamisen ja kehittämisen koulutuksessa perehdyt nuorisokasvatuksen erilaisten toimintaympäristöjen ajankohtaisiin työelämäkysymyksiin, johtamiseen ja esimiestyöhön sekä tutkimukseen ja kehittämiseen.

Koulutuksen tavoitteena on, että yhteisöpedagogi (yamk) -tutkinnon suoritettuasi pystyt toimimaan nuorisokasvatuksen ja nuorten toimintaympäristöjen erilaisissa asiantuntijatehtävissä paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Koulutuksen avulla laajennat ja syvennät osaamistasi:

 • Nuorisokasvatuksen erilaisista toimintaympäristöistä
 • Nuorisoalan tulevaisuuden ennakoinnissa
 • Työn ja ammattialan tutkimuksessa ja kehittämisessä
 • Johtamisessa ja esimiestyössä

Nuorisokasvatuksen johtamisen ja kehittämisen opinnot

Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä (op):

Ydinosaaminen 30 op

Ydinosaamisen opinnot (30 op) koostuvat kahdesta nuorisokasvatuksen moduulista, jossa kummassakin on kolme 5 op opintojaksoa.

Nuorisokasvatuksen muuttuvat toimintaympäristöt -moduuli (15 op)

 • Nuoruus yhteiskunnallisessa muutoksessa (5 op)
 • Nuorisokasvatuksen ammatillisuus ajassa (5 op)
 • Nuorten hyvinvoinnin strateginen kehittäminen (5 op)

Nuorisokasvattaja kehittäjänä -moduuli (15 op)

 • Kehittämisen menetelmät nuorisokasvatuksen toimintaympäristöissä (5 op)
 • Pedagoginen kehittäminen työorganisaatioissa (5 op)
 • Pedagoginen johtaminen työyhteisön kehittämisessä (5 op)

Täydentävä osaaminen 30 op

Täydentävän osaamisen opinnot 30 op voit valita kaikille YAMK-opiskelijoille yhteisestä, monialaisesta Master School –tarjonnasta. Voit siten rakentaa urapolkuasi HOPSisi mukaisesti ammatillista kasvuasi parhaiten palvelevien opintojaksojen avulla.

Tarjolla on sekä suomen- että englanninkielisiä verkko- ja lähiopetuksena toteutettavia opintojaksoja seuraavista kokonaisuuksista: tutkimus ja kehittäminen, johtaminen ja yrittäjyys, kansainväliset työympäristöt sekä digitaalisuu, tieto ja verkostot.

Täydentäviä opintoja voit valita myös muissa korkeakouluissa tarjolla olevista, ylempien korkeakoulututkintojen tasoisista opinnoista. Opintoihin voidaan hyväksilukea myös aiemmin suoritettuja, ylempien korkeakoulututkintojen tasoisia opintoja, mikäli ne sopivat suoritettavan tutkinnon tavoitteisiin.

Aikaisemmin suoritettujen opintojen hyväksilukemisesta voit kysyä lisää hopsin laadinnan yhteydessä.

Opinnäytetyö 30 op
Opinnäytetyö on laajuudeltaan 30 op. Opinnäytetyössäsi osoitat valmiutta soveltaa opiskelussa hankkimiasi tietoja ja taitoja työelämälähtöisen, oman ammattialan tutkimus- tai kehittämistehtävän ratkaisussa.

Opinnäyte tähtää aina tavalla tai toisella oman työn ja osaamisen, työyhteisön, työelämän tai ammattialan kehittämiseen ja on lähtökohtaisesti tutkimuksena tai kehittämisenä toteutettava. Näitä kysymyksiä aletaan käsitellä heti opintojen alusta lähtien.

Opinnäyte voi kytkeytyä myös muuhun kuin omaan työpaikkaan. Mahdollisia opinnäytteiden aiheitä voi löytyä Xamkin omista tutkimus- tai kehittämishankkeista. Tällaisiin aiheisiin voi tutustua Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenian sivuilla.

Monimuotokoulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan Mikkelin kampuksella. Ydinosaamisen opinnot järjestetään lähiopetuksena Mikkelin kampuksella, mutta ne on mahdollista suorittaa suurelta osin myös etäopiskeluna verkossa. Lähiopetusta ydinosaamisen opinnoissa on aluksi 2 – 3 arkipäivää kuukaudessa harventuen opiskelun edetessä. Koulutus on mitoitettu kestämään kaksi lukuvuotta, mutta tutkintoon kuuluvat ydinosaamisen opintojaksot on mahdollista suorittaa kolmen lukukauden aikana.

Yhteisöpedagogi (YAMK) työelämässä

Yhteisöpedagogi (yamk) -tutkinnon suorittaneet sijoittuvat ammattialalla monipuoliesti erilaisiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Tehtäväkentät sijoittuvat

 • nuorisokasvatuksen erilaisiin toimintaympäristöihin
 • viranomaistehtäviin
 • järjestöihin
 • opetus- ja ohjaustehtäviin
 • projekti- ja kehittämishankkeisiin

Koulutus tarjoaa uramahdollisuuksia esimerkiksi moniin ammattialan opetustehtäviin opettajakoulutuksen, opinto-ohjauksen koulutuksen tai erityisopettajakoulutuksen jälkeen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Nuorisokasvatuksen johtaminen ja kehittäminen | YAMK, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Yhteisöpedagogi (YAMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Nuorisokasvatuksen johtaminen ja kehittäminen | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Onko aika hankkia ammatti – ensimmäinen tai uusi? Ehkä tiedät täsmälleen, mitä haluat opiskella, ehkä tulevaisuutesi on vielä avoin. Xamkissa valinnanvaraa on niin koulutuksissa kuin opiskelutavoissakin: voit opiskella päivällä, illalla, viikonloppuina, kampuksella, etänä ja verkossa. Opiskelijavaihto jossakin Xamkin sadoista yhteistyökorkeakouluista...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31