Sivuston käyttötapa: Mobiili

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Opiskele AMK-tutkinto päiväopintoina!

Ammattikorkeakoulututkinto kestää kokopäiväopintoina 3,5–4 vuotta, ja siihen kuuluu viiden kuukauden työharjoittelu, jonka suorittaminen vaihtelee hieman koulutuksittain. Tutustu ammattikorkeakoulututkintoihin ja löydä omasi!

Näyttää 1-50 koulutusta 341 tuloksesta
Näyttää 1-50 koulutusta 341 tuloksesta
Vertaile koulutuksia compare

AMK-koulutus

Päiväopinnot ammattikorkeakoulussa tarjoavat käytäntöön suuntautuvan vaihtoehdon tiedepainotteisille yliopisto-opinnoille. Ammattikorkeakoulussa opiskelu on käytännönläheinen vaihtoehto. Opiskelu on yleensä koulumaisempaa kuin yliopistossa

Ammattikorkeakoulututkinto on korkeakoulututkinto, jonka laajuus on alasta riippuen 210–240 opintopistettä. Koulutus kestää kokopäiväopintoina 3,5–4 vuotta, ja siihen kuuluu viiden kuukauden työharjoittelu, jonka suorittaminen vaihtelee hieman koulutuksittain. Ammattikorkeakoulututkintoon johtavat opinnot järjestetään koulutuksina, joissa voi olla suuntautumisvaihtoehtoja.

AMK-koulutusten sisältö

AMK-opintoihin sisältyy perusopintoja, ammattiopintoja, harjoittelua sekä opinnäytetyö.

  • Perusopinnoissa luodaan pohja koulutusalan opinnoille ja ammatilliseen erikoistumiseen.
  • Ammattiopinnoissa opiskelija valitsee osa-alueen, jolla hän hankkii asiantuntijuuden.
  • Vapaasti valittavia opintoja voi suorittaa omassa ammattikorkeakoulussa tai muissa koti- tai ulkomaisissa oppilaitoksissa. Opintojen on oltava korkeakoulutasoisia.
  • Työharjoittelun aikana opiskelija perehtyy oman ammattialansa tehtäviin todellisessa työympäristössä. Ammattikorkeakoulu ohjaa työharjoittelua, joka voi jakaantua ajallisesti useaan osaan. Harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla.
  • Opinnäytetyössä opiskelija syventää osaamistaan erikoistumisalueellaan ja osoittaa kykenevänsä soveltamaan hankkimiaan tietoja ja taitoja käytännössä.

Hakeminen päivätoteutuksiin

Päivätoteutuksiin haetaan yleensä kevään ja syksyn yhteishaussa osoitteessa Opintopolku.fi. Opinnot alkavat syksyllä tai tammikuussa. Lisäksi ammattikorkeakoulut järjestävät lisähakuja yhteishaussa vapaiksi jääneille opiskelupaikoille useimmiten kesällä.

Kansainvälisyys AMK-koulutuksissa

Kansainvälisyys on tärkeä osa koulutusta, ja kaikilla aloilla tarjotaankin opintoja myös englanniksi. Osan opinnoista voi suorittaa myös ulkomailla joko harjoittelussa tai opiskelemalla yhteistyökorkeakouluissa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: KAMK, Opintopolku.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31