Sivuston käyttötapa: Mobiili

AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Opiskele AMK-tutkinto monimuoto-opintoina!

Monimuoto-opiskeluna suoritettava AMK-tutkinto sopii sinulle, jos olet jo työelämässä etkä voi osallistua perinteiseen kokopäiväopetukseen. Voit täydentää aikaisempaa koulutustasi ja työkokemustasi. Tutustu AMK-tutkintoihin ja löydä omasi!

Näyttää 1-50 koulutusta 196 tuloksesta
Näyttää 1-50 koulutusta 196 tuloksesta
Vertaile koulutuksia compare

Monimuoto-opinnot: AMK-tutkinto joustavasti

Aikuiskoulutuksessa suoritettava amk-tutkinto sopii sinulle, jos olet jo työelämässä etkä voi osallistua perinteiseen kokopäiväopetukseen. Voit täydentää aikaisempaa koulutustasi ja työkokemustasi. Amk-tutkinnon aikuiskoulutuksena suoritettuasi saat kelpoisuuden niihin virkoihin, joihin vaaditaan korkeakoulututkinto.

Pääsyvaatimukset aikuiskoulutukseen vaihtelevat. Yleinen hakukelpoisuus on lukio tai ammatillinen tutkinto. Joihinkin koulutuksiin ammattikorkeakoulut voivat vaatia jonkin tietyn tutkinnon, esimerkiksi merkonomin tai lähihoitajan suorittamista.

Osan aikuiskoulutuksena suoritettavista tutkinniosta voit korvata aiemmilla opinnoilla.

AMK-tutkinto aikuiskoulutuksena: monimuotokoulutusten sisältö

Aikuiskoulutuksena suoritettavia AMK-tutkintoja on kahdenlaisia:

  1. Aikaisemmin suoritetun opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon voit täydentää amk-tutkinnoksi noin 1–2,5 vuodessa, esimerkiksi voit jatkaa merkonomista tradenomiksi.
  2. Voit opiskella itsellesi uuden ammatin ns. pitkässä tutkintoon johtavassa koulutuksessa 3,5–4,5 vuodessa.

Monimuoto-opintoihin sisältyy normaalisti:

  • perusopintoja
  • ammattiopintoja
  • vapaasti valittavia opintoja
  • työharjoittelua
  • opinnäytetyö.

Hakeminen aikuiskoulutukseen

Haet monimuoto-opintoihin ammattikorkeakoulujen yhteishaussa, joka on kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä. Poliisiammattikorkeakouluun ja Ahvenanmaan ammattikorkeakouluun ei haeta yhteishaussa.

Pääsyvaatimukset aikuiskoulutuksiin vaihtelevat. Yleinen hakukelpoisuus on lukio tai ammatillinen tutkinto. Joihinkin koulutuksiin ammattikorkeakoulut voivat vaatia jonkin tietyn tutkinnon, esimerkiksi merkonomin tai lähihoitajan suorittamista.

Lisäpisteitä voit saada oman alasi työkokemuksesta.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Opetushallitus, Opintopolku.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31