Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hierojan koulutus

Haluatko auttaa ihmisiä työssäsi?

Hierojakoulutus valmistaa rautaisia ammattilaisia. Voit erikoistua esimerkiksi urheiluhierojaksi tai toimia erikoisryhmissä lihashuollon parissa. Tutustu hierojan koulutuksiin ja löydä itsellesi sopivin vaihtoehto!

Näyttää 1-6 koulutusta 6 tuloksesta
Näyttää 1-6 koulutusta 6 tuloksesta
 
Vertaile koulutuksia compare

Hierojakoulutus – kouluttaudu hierojaksi!

Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattilainen ja merkitty Valviran rekisteriin nimikesuojatuksi koulutetuksi hierojaksi. Koulutettu hieroja on suorittanut hierojan ammattitutkinnon. Hierojan ammattitutkinto sisältää noin 40 opintoviikkoa. Alan koulutusta tarjoavat niin yksityiset kuin julkiset oppilaitokset. Suomessa on useita laadukkaita hierojakouluja, joista valita itselle sopiva opinahjo.

Hierojan ammattitaitokriteerit on vahvistettu opetushallituksessa ja osaaminen osoitetaan koulutuksen jälkeen näyttötutkinnoissa. Suoritettuaan hierojan ammattitutkinnon koulutettu hieroja voi jatkaa opintojaan suorittamalla esimerkiksi hierojan erikoisammattitutkinnon.

Hierojakoulutus

Hierojan tutkinto opettaa perushieronnan hallintaa sekä eri-ikäisten ihmisten ja eri kehonosien hierontaa. Hierojan koulutus sisältää erilaisten käden otteiden ja hieronnan voimaa ja nopeutta sekä erilaisten lihasten ja lihasryhmien käsittelyn opetusta. Hierojakoulutus opettaa toimimaan anatomisesti ja fysiologisesti perustellusti ja tehokkaasti.

Hierojakoulutuksen sisältö

Hierojakoulutus koostuu sekä teoria- että käytännön osista. Hierojan ammattiosaamisen teoria koostuu hieronnan teorian lisäksi muun muassa anatomiasta, fysiologiasta, patologiasta, liikehoidoista, lääkinnällisestä kuntoutuksesta, fysikaalisista hoidoista, ergonomiasta, hoitotyön etiikasta, ensiavusta ja viestinnästä.

Hierojan jatkokoulutus eri hierojan erikoisammattitutkito on pituudeltaan noin 40 opintoviikkoa. Jatkokoulutukseen osallistuminen edellyttää, että pohjalla on hierojan ammattitutkinto.  Suosituksena on lisäksi 3 vuoden työkokemus.

Urheiluhierojan koulutus

Urheiluhieronnan koulutus sisältää samat vaatimukset ja näytöt kuin klassinen hierojakoulutus. Tämän lisäksi urheiluhieronnan opiskelija saa erikoispätevyyden, jonka turvin urheiluhieroja osaa työskennellä urheilijoiden lihashuollon ja harjoittelun tukena. Uhreiluhieronnan opiskelu sisältää valmennuksen ja urheilufysiologian perusteet, urheiluteippauksen ja -ravitsemuksen perusteet sekä käytännön toteutus oman urheilijan kanssa. Omasta urheilutaustasta on hyötyä urheiluhierojan ammatissa.

Hierontakoulutus – ketkä järjestävät?

Hierojaksi voi opiskella ammatillisissa oppilaitoksissa (esimerkiksi urheiluopistot), aikuiskoulutuskeskuksissa sekä kansanopistoissa. Hierojakoulu on mahdollista käydä myös yksityisen koulutuksen järjestäjän kautta, jolloin opinnot ovat maksullisia. Hierojakoulutuksen hinta vaihtelee. Hierojan ammattitutkinnon suorittanut voi täydentää tutkintoaan suorittamalla esimerkiksi yrittäjän ammattitutkinnon tai yrittäjän erikoisammattitutkinnon.

Hierojakoulutusta Suomessa järjestävät mm. nämä hierojakoulut:

  • Suomen Hierojakoulut
  • Turun hieronta-akatemia
  • Lappeen Hierojakoulu
  • Lahden Hierojakoulu
  • Suomen Urheiluhierojaopisto
  • Joensuun Hierojakoulu
  • Turun Hierojakoulu

Hierojan työ

Hierojan koulutuksen suorittanut tekee työtään vaihtelevissa työympäristöissä. Hierojan työpaikkoja toisen palveluksessa on hyvin vähän tarjolla, joten hieroja työskentelee useimmiten yrittäjänä. Koulutettu hieroja työskentelee useimmiten itsenäisenä ammatinharjoittajana omassa yrityksessään sekä hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, kylpylöissä, liikuntakeskuksissa, asiakkaiden työpaikoilla ja kodeissa. 

Hieroja työskentelee myös terveiden ja sairaiden, enimmäkseen aikuisten ihmisten parissa. Lapsiasiakkaita ja nuoria kohdataan esimerkiksi valmennusryhmissä, joissa hierojat toimivat lihashuollon tehtävissä.

Hierojan työ on hyvin asiakaslähtöistä ja siihen vaikuttavat asiakkaan toivomukset, joten työtä tehdään myös iltaisin ja varsinkin urheilijoiden parissa viikonloppuisinkin. Hierojan työssä kaivataan myös hyviä vuorovaikutustaitoja.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, suomenhierojakoulut.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31