Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Hierojan koulutus

Haluatko auttaa ihmisiä työssäsi?

Hierojan koulutus valmistaa terveydenhuollon rautaisia ammattilaisia. Voit erikoistua esimerkiksi urheiluhierojaksi tai toimia erikoisryhmissä lihashuollon parissa. Tutustu hierojan koulutuksiin ja löydä itsellesi sopivin vaihtoehto!

Näyttää 1-5 koulutusta 5 tuloksesta
  • = Hakuaika käynnissä
Näyttää 1-5 koulutusta 5 tuloksesta
 
Vertaile koulutuksia compare

Opiskele hierojaksi!

Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattilainen ja merkitty VALVIRAN (ent.TEO ) rekisteriin nimikesuojatuksi koulutetuksi hierojaksi. Koulutetuksi hierojaksi pääsee suorittamalla hierojan ammattitutkinnon, johon johtava koulutus sisältää noin 40 opintoviikkoa.

Hierojan ammattitaitokriteerit on vahvistettu opetushallituksessa ja osaaminen osoitetaan koulutuksen jälkeen näyttötutkinnoissa. Suoritettuaan hierojan ammattitutkinnon koulutettu hieroja voi jatkaa opintojaan suorittamalla hierojan erikoisammattitutkinnon.

Hierojakoulutus

Hierojan ammattitutkinnon suorittanut hallitsee perushieronnan ja pystyy soveltamaan sitä eri-ikäisten ihmisten ja eri kehonosien hieronnassa. Erilaisin käden ottein, säädellen hieronnan voimaa ja nopeutta, hieroja käsittelee lihakset ja lihasryhmät niin, että hieronta on anatomisesti ja fysiologisesti perusteltua ja tehokasta. Koulutettu hieroja työskentelee useimmiten yrittäjänä omissa työtiloissaan, asiakkaan kotona, erilaisissa hoitolaitoksissa, kylpylöissä ja liikuntakeskuksissa. Hän tarvitsee työssään kätevyyttä ja tuntoaistien herkkyyttä sekä hyvää fyysistä kuntoa.

Hierojakoulutuksen sisältö

Hierojakoulutus koostuu sekä teoria- että käytännön osista. Hierojan ammattiosaamisen teoria koostuu hieronnan teorian lisäksi muun muassa anatomiasta, fysiologiasta, patologiasta, liikehoidoista, lääkinnällisestä kuntoutuksesta, fysikaalisista hoidoista, ergonomiasta, hoitotyön etiikasta, ensiavusta ja viestinnästä.

Hierojan jatkokoulutuksen, hierojan erikoisammattitutkinnon, pituus on myös noin 40 opintoviikkoa. Jatkokoulutukseen osallistuminen edellyttää hierojan ammattitutkinnon suorittamista.  Suosituksena on lisäksi 3 vuoden työkokemus.

Urheiluhierojaksi?

Urheiluhieronnan koulutus sisältää samat vaatimukset ja näytöt kuin klassinen hierojakoulutus. Tämän lisäksi opiskelija saa erikoispätevyyden, jonka turvin hän osaa työskennellä urheilijoiden lihashuollon ja harjoittelun tukena. Opiskeluun sisältyy valmennuksen ja urheilufysiologian perusteet, urheiluteippauksen ja -ravitsemuksen perusteet sekä käytännön toteutus oman urheilijan kanssa. Omasta urheilutaustasta on hyötyä urheiluhierojan ammatissa.

Hierojakoulutus – ketkä järjestävät?

Hierojakoulutusta järjestävät erilaiset ammatilliset oppilaitokset (esimerkiksi urheiluopistot), aikuiskoulutuskeskukset sekä kansanopistot. Lisäksi koulutusta tarjoavat monet yksityiset kouluttajat. Hierojan ammattitutkinnon suorittanut voi täydentää tutkintoaan suorittamalla esimerkiksi yrittäjän ammattitutkinnon tai yrittäjän erikoisammattitutkinnon.

Hieroja työelämässä

Hierojan ammattitutkinnon suorittanut tekee työtään vaihtelevissa työympäristöissä. Koulutettu hieroja työskentelee useimmiten itsenäisenä ammatinharjoittajana omassa yrityksessään sekä hoiva- ja hoitolaitoksissa, palvelutaloissa, kylpylöissä, liikuntakeskuksissa, asiakkaiden työpaikoilla ja kodeissa.

Hieroja työskentelee myös terveiden ja sairaiden, enimmäkseen aikuisten ihmisten parissa. Lapsiasiakkaita ja nuoria kohdataan esimerkiksi valmennusryhmissä, joissa hierojat toimivat lihashuollon tehtävissä.

Hierojan työaikoihin vaikuttavat asiakkaan toivomukset, joten työtä tehdään myös iltaisin ja varsinkin urheilijoiden parissa viikonloppuisinkin. Työpaikkoja toisen palveluksessa on hyvin vähän tarjolla, joten hieroja työskentelee useimmiten yrittäjänä omissa työtiloissaan, asiakkaan kotona, erilaisissa hoitolaitoksissa, kylpylöissä ja liikuntakeskuksissa.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, suomenhierojakoulut.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31