Sivuston käyttötapa: Mobiili

Konetekniikan koulutus

Konetekniikan koulutus on monipuolista ja avaa ovet mielenkiintoisiin työpaikkoihin. Konetekniikan alalla on keskeinen asema Suomen kansantaloudessa ja ulkomaankaupassa. Tutustu koulutuksiin ja löydä itsellesi sopiva vaihtoehto!

Näyttää 1-34 koulutusta 34 tuloksesta
Näyttää 1-34 koulutusta 34 tuloksesta
 
Vertaile koulutuksia compare

Konetekniikan koulutus

Konetekniikan alan koulutus on suunnattu erityisesti teknologiateollisuuden tarpeisiin, jolla on keskeinen asema Suomen kansantaloudessa ja ulkomaankaupassa. Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat koneistustyöt, levy- ja teräsrakennetyöt sekä kokoonpano- ja asennustyöt.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset perusvalmiudet teknologiateollisuuden valmistustehtäviin, kone-, laite- ja automaatioasennuksiin sekä kunnossapitotehtäviin. Tutkinnon osaamisaloja ovat asennuksen ja automaation osaamisala, valimotekniikan osaamisala ja tuotantotekniikan osaamisala. Tutkintonimikkeitä taas ovat:

  • Koneistaja
  • Levyseppähitsaaja
  • Kunnossapitosentaja
  • Koneenasentaja
  • Valaja
  • Valumallinvalmistaja

Koneistajan ammattitutkinto ja koneenasentajan ammattitutkinto on suunnattu konetekniikan alan kokoneille ammattilaisille. Koulutukseen osallistuvilla tulee olla alan ammatillinen peruskoulutus tai vahva ammatillinen osaaminen. Koulutus on monimuoto-opiskelua, joka pitää sisällään lähiopintoja, etäopintoja ja työssäoppimista. Opintojen tavoitteena on kouluttaa kone- ja metallituoteteollisuuden ammattilaisia, jotka hallitsevat asennus- ja purkutyöt.

Ammattikorkeakouluisa voi suorittaa Konetekniikan tai kone- ja tuotantotekniikan koulutuksen, josta valmistuu insinööriksi. Koneinsinööri hallitsee suunnittelu-, valmistus- ja automaatio-osaamisen, joissa fysiikan ja matematiikan sovellustaidot ovat tärkeässä osassa.

Tutkinto-ohjelman tavoitteena on kouluttaa insinöörejä, joiden taitoihin kuuluvat konealan ammattiosaamisen lisäksi tietotekniset valmiudet, tuotekehitystaito, yrityksen logistiikan perusasiat ja kustannustietous sekä ammatissa tarvittavan vieraan kielen hallinta ja ihmisten tarpeiden huomiointi teknologian soveltamisessa.

Konetekniikan ammattilainen työelämässä

Teknologiateollisuuden tarvitseman henkilöstön määrä ei tule lähitulevaisuudessa Suomessa kasvamaan, mutta uutta ammattitaitoista työvoimaa tarvitaan erityisesti työntekijöiden ikärakenteesta johtuvan poistuman vuoksi.

Koneenasentajien työnkuvaan kuuluu koneiden ja laitteiden kokoamista ja aseentamista. Koneenasentajat voivat erikoistua erityyppisiin koneisiin ja laitteisiin tai tietynlaisiin työtehtäviin. Työpaikkoja koneenasentajalle voivat olla muun muassa konepajat ja kulkuvälineteollisuus.

Konetekniikan alan ammattilainen on oma-aloitteinen, yhteistyökykyinen, huolellinen, täsmällinen ja luotettava. Koneinsinööriksi valmistuneen työnkuva voi olla esimies-, suunnittelu-, tuotannon kehitys-, myynti-, tai opetustehtäviä. Tyypillisiä työnantajia ovat teollisuusyritykset, auto- ja kuljetusala sekä suunnittelutoimistot.

Palaa sivun alkuun


Lähteet: Ammattinetti.fi, Opintopolku.fi, Oph.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31