Sivuston käyttötapa: Mobiili

Metsätalouden koulutukset

Metsäala – puuta poikki ja pinoon

Metsätalouden koulutuksesta valmistut metsäalan ammattilaiseksi, joka ymmärtää vihreän kullan merkityksen. Metsäala on sinulle, joka pidät luonnon helmassa työskentelystä. Tutustu koulutuksiin!

Näyttää 1-8 koulutusta 8 tuloksesta
Näyttää 1-8 koulutusta 8 tuloksesta
 
Vertaile koulutuksia compare

Metsätalouden koulutus

Vetääkö vihreä kulta puoleensa? Metsätalouden koulutuksessa valmistut metsäalan ammattilaiseksi. Metsäalan koulutus on nopea tie työhön. Metsäalan opiskelu on käytännönläheistä ja itsenäisyyteen kannustavaa.

Ammatillisessa koulutuksessa metsätalouden ammattitaidon perusteet opitaan käytännön työtä tekemällä koulun harjoitustyömailla ja edelleen harjaannutaan työssäoppimisjakson aikana metsäkonealan yrityksissä.

Metsätalousinsinöörikoulutus koostuu käytännönläheisistä luennoista, harjoituksista, maasto-opetuksesta ja työharjoittelusta läheisessä kontaktissa työelämän kanssa. Koulutuksen aikana opit metsä- ja talousosaamisen lisäksi työelämässä tarvittavia taitoja, kuten ajanhallintaa, itsenäistä päätöksentekoa, ryhmätyö- ja viestintätaitoja sekä ongelmanratkaisutaitoja. Käytössäsi ovat nykyaikaiset koneet ja laitteistot, jotka palvelevat suoraan ammattiosaamistasi koulutuksen jälkeen.

Yliopistossa suoritat maatalous- ja metsätieteiden maisterin tutkinnon.

Metsätalouden insinöörikoulutus

Metsätalouden insinöörikoulutuksesta valmistut alan asiantuntija- ja esimiestehtäviin. Vankan metsäosaamisen lisäksi sinulta edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja, yritystalouden tuntemusta sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Metsätalousinsinöörinä suunnittelet ja toteutat metsänhoitoa, keräät ja hyödynnät metsävaratietoa tai toimit esimerkiksi puunostossa. Saatat myös neuvoa metsänomistajia tai ohjata puunkorjuuta sekä puukuljetuksia. Työpaikkoja on esimerkiksi metsäteollisuudessa, metsänhoitoyhdistyksissä, Suomen metsäkeskuksessa sekä Metsähallituksessa.

Metsäalan ammatillinen koulutus

Metsäalan perustutkinnon opinnoissa opit käytännönläheisesti metsien hoidon tärkeimmät asiat. Oman tilan metsänhoitotöitä tekemällä voi säästää selvää rahaa ja saada lisäksi metsät tuottamaan. Metsäalan perustutkinnon opinnot tarjoavat monipuolisia töitä luonnon parissa ja hyvän pohjan jatkokoulutukseen. Metsäalalle voi työllistyä esimerkiksi yrittäjäksi sekä erilaisiin työtehtäviin metsäteollisuuden, metsänhoitoyhdistysten, metsähallituksen ja metsäpalveluyritysten palvelukseen.

Metsäkoneenkuljettajan koulutus

Oletko kiinnostunut käytännön metsänhoidon työtehtävistä? Haluatko erikoistua metsäkonealan ammattilaiseksi? Alalle tarvitaan lähivuosina runsaasti osaavia työntekijöitä. Metsäkoneenkuljettajan koulutus soveltuu henkilöille, jotka haluavat työllistää itsensä metsäalan työntekijänä tai yrittäjänä. Lisäksi koulutus sopii aktiivisesti metsiään hoitaville metsänomistajille.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: TAMK, Kainuun ammattiopisto, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Metsäopetus.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31