Sivuston käyttötapa: Mobiili

Parturi-kampaajan koulutus

Pelasta suomalaisten hiukset!

Parturi tai kampaaja osaa käyttää hiuksiin juuri oikean määrän muotovaahtoa ja lakkaa. Hän loihtii kulahtaneesta takkupesästä asiakkaan haluamat sädehtivät kultakutrit. Tutustu koulutuksiin ja opiskele hiusalan ammattilaiseksi!

Näyttää 1-3 koulutusta 3 tuloksesta
Näyttää 1-3 koulutusta 3 tuloksesta
 
Vertaile koulutuksia compare

Parturi-kampaajan koulutus valmistaa alalle

Parturi-kampaaja muun muassa leikkaa, hoitaa, muotoilee ja värjää asiakkaiden hiuksia, suunnittelee kampauksia, opastaa asiakasta hiustenhoitotuotteiden valinnassa sekä tekee parran ajoja ja leikkauksia. 

Hoidot voivat kohdistua esimerkiksi hiusten tai hiuspohjan kunnon ylläpitämiseen, hiusten vaurioittumisen korjaamiseen tai asiakkaan rentouttamiseen pään, niskan ja hartaiseudun hieronnalla.

Parturi-kampaajan työn vaatimukset

Parturi-kampaajan työ on pitkälti asiakaspalvelua, jota tehdään asiakkaan tarpeiden ja toiveiden pohjalta. Tehtävät hoidot ja leikkaukset sovitaan ja suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan kanssa. 

Alalla vaaditaan kädentaitojen ja asiakaspalvelutaitojen lisäksi luovuutta, estetiikan tajua sekä alan trendien ja tuotekehityksen tuntemusta. 

Mielikuvitusta ja taiteellisuutta tarvitaan varsinkin vaativissa töissä, kuten esimerkiksi tehtäessä kampauksia erikoistilaisuuksiin. Parturi-kampaajan on osattava markkinoida ja myydä hiustenhoitotuotteita sekä omaa työtään. Alan kehityksen ja muodin aktiivinen seuranta sekä monipuolisten taitojen ylläpito ovat välttämättömiä alalla menestymiselle.

Moni parturi-kampaaja toimii yrittäjänä, joten yrittäjyyteen liittyvien asioiden tuntemuksesta on hyötyä.

Parturi-kampaajan koulutus

Hiusalan perustutkinnon voi suorittaa toisen asteen ammattillisissa oppilaitoksissa, tutkintonimikkeellä parturi-kampaaja. Tutkinnon voi suorittaa myös näyttötutkintona.

Alaa voi opiskella myös oppisopimuskoulutuksella. Alalla voi suorittaa perustutkinnon lisäksi myös hiusalan ammattitutkinnon tai hiusalan erikoisammattitutkinnon.

Lisäksi alalla on yksityisiä kouluja, jotka järjestävät kampaajakoulutusta. 

Parturi-kampaaja työelämässä

Parturi-kampaaja voi työskennellä yrittäjänä, tuolivuokralaisena jonkun muun liikkeessä tai palkallisena työntekijänä. Työtilat voivat sijaita esimerkiksi liikehuoneistossa, kotona, kylpylössä, palvelutalossa tai tavaratalossa. Lisäksi alan ammattilaiset voivat työskennellä maahantuonnin parissa.

Parturi-kampaajat voivat työskennellä myös erilaisissa teatteri-, televisio- ja elokuvaproduktioissa tai esimerkiksi muotikuvauksissa.

Yrittäjänä toimivan parturi-kampaajan työhön sisältyy paljon muutakin kuin hiustenleikkuuta; työ sisältää yritystoiminnan suunnittelua, toteuttamista ja arviointia. Kannattavan yritystoiminnan taustalla on aina kustannustehokkaan hinnoittelun osaamista sekä hyvään ammattitaitoon ja palveluun perustuvia vakituisia asiakassuhteita. 

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, Omnia

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31