Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tallinna

Viron pääkaupunki Tallinna innostaa opiskelijaa monipuolisilla opiskelumahdollisuuksillaan! Kaupunki on loistavien lento- ja laivayhteyksien päässä Suomesta. Moni suomalainen suuntaakin Tallinnaan kouluttautumaan ja saamaan upeita elämyksiä, sillä kaupunki tarjoaa opiskeluelämälle innostavat ja inspiroivat puitteet!

Näyttää 1-23 yhteensä 23 tulosta
  • = Haastattelu
Näyttää 1-23 yhteensä 23 tulosta
 
Vertaile koulutuksia compare

Opiskele Tallinnassa!

Koe ja näe Tallinna opiskelijan silmin!

Yleistä Tallinnasta

Tallinna on useille suomalaisille tuttu Viron pääkaupunki, joka sijaitsee helppojen ja nopeiden laiva- ja lentoyhteyksien päässä Suomesta. Opiskelijalla kaupunki tarjoaa monipuolista menoa ja mielenkiintoisia opiskeluvaihtoehtoja. Historiallisessa Tallinnassa on jäljellä menneiden aikojen lumoa ja siten Tallinnan yksi suurimmista vahvuuksista onkin vilkas kulttuuritarjonta. Vapaa-aika ei käy siis tylsäksi kierrellessä useita nähtävyyksiä ja museoita.

Kulkuyhteydet kaupungissa ovat monipuoliset ja toimivat, ja monille Tallinna onkin hyvä välietappi matkatessa muihin Baltian maihin. Matkailu myös Viron muihin kaupunkeihin käy helposti ja vaivattomasti, ja useat opiskelijat tekevätkin viikonloppureissuja naapurikaupunkeihin.

Asuminen Tallinnassa

Asuminen Tallinnassa on melko edullista ja erilaisia majoitusvaihtoehtoja löytyy useita. Useat opiskelijat vuokraavat keskustan seudulta yksiön tai hankkivat kavereiden kesken kimppakämpän. Asuminen on huomattavasti halvempaa kuin Suomen suurimmissa kaupungeissa. Opiskelija voi myös asua Tallinnan Teknillisen Yliopiston asuntolassa. Asuntolassa ei ole kuitenkaan suositeltavaa asua esimerkiksi vain kahta kuukautta ja sen jälkeen muuttaa omaan asuntoon keskustaan.

Opintotuki Tallinnaan

Tallinnassa opiskeleva suomen kansalainen on oikeutettu KELA:n opintotukeen ja asumislisään. Lisäksi opiskelija pysyy Suomen sosiaaliturvan piirissä, mikäli hän täyttää tätä varten KELAN hakemuksen, jolla hän hakee oikeutta Suomen sosiaaliturvaan ulkomailla oleskelunsa ajaksi.

Oleskelulupa Viroon

Opiskelijan tulee hankkia itselleen oleskelulupa saavuttuaan Tallinnaan. Oleskelulupa myönnetään EU-maiden kansalaisille viideksi vuodeksi. Saadakseen oleskeluluvan opiskelijan tulee rekisteröidä asuinpaikkansa Virossa kolme kuukauden sisällä saapumisestaan. Opiskelija tarvitsee myös Viron henkilökortin, jota hänen tulee hakea vähintään yhden kuukauden kuluttua siitä, kun hänelle on myönnetty väliaikainen oleskelulupa.

Koulutustarjonta Tallinnassa

Tallinnassa on useita yliopistoja, niin yksityisiä kuin valtiollisiakin. Suurimpia yliopistoja ovat Tallinnan yliopisto, Tallinnan teknillinen yliopisto sekä yksityinen Estonian business School.

Suomalaisten suosimia kouluja Tallinnassa ovat esimerkiksi:

  • Baltic Film and Media School
  • Estonian Academy of Music and Theatre
  • Estonian Business School
  • Tallinn University
  • Estonian Academy of Arts
  • Tallinn University of Techology

» Tutustu tarkemmin Tallinnan koulutustarjontaan


Lähteet:
Pienimatkaopas, Tallinnan suomalaiset opiskelijat

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31