Sivuston käyttötapa: Mobiili

Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap

Åbo Akademi
Sammanfattning
3+2 år
Svenska
Möjlighet till studiestöd
Hösten
Sista ansökan: Gemensam ansökan
   
Heltid
Vaasa
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap

Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap, Åbo Akademi

Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap

Du ser det som en självklarhet att skapa med händerna, välja råvaror du känner till och göra medvetna val i din vardag. Du vill vara med och skapa hållbara förutsättningar för både nuvarande och kommande generationer. De forskningsbaserade studierna i slöjdvetenskap och hushållsvetenskap ger dig möjlighet gräva djupare i dessa frågor. Samtidigt är utbildningen praktisk till sin natur och du får utlopp för din kreativitet, vare sig det gäller att tillverka din egna produkt eller planera och tillaga hälsosamma måltider.

Innehållet i utbildningen

I utbildningen blickar du både bakåt för att ta tillvara värdefulla traditioner och framåt för att utvecklas som innovativ problemlösare. Studierna sträcker sig från bland annat ämnesrelaterad teknologi och digitalisering till välmående och hälsa både ur ett individ- och samhällsperspektiv. Inom utbildningarna utmanas traditionellt genustänkt.

I ansökan väljer du mellan huvudämnena hushållsvetenskap och slöjdvetenskap. Du som vill bli lärare väljer pedagogiska studier för ämneslärare som biämne. Du som har andra planer än lärarbanan kan fritt välja biämne bland Åbo Akademis andra intressanta utbildningslinjer för att profilera dig för din kommande yrkeskarriär. Genom olika samarbetsavtal har du även möjlighet att välja kurser vid andra universitet inrikes och utrikes.

Arbetslivet för dig som expert inom slöjdvetenskap eller hushållsvetenskap

Ditt val av biämnen – så som exempelvis ekonomi, masskommunikation, hälsovetenskap eller etnologi – gör att alternativen på arbetsmarknaden är så gott som oändliga. Du kan bland annat jobba som ämneslärare i slöjd eller huslig ekonomi inom olika utbildningsstadier. Många utexaminerade arbetar även som egenföretagare eller som aktörer och sakkunniga inom organisationer och företag i till exempel kultur- och mediabranschen.

Bonus: Åbo Akademi erbjuder också intressanta karriärmöjligheter inom forskning.

För att beställa gratis information om Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökan till utbildningen sker via den gemensamma ansökan.

Beställ information

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om Slöjdvetenskap och hushållsvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi

Åbo Akademi är ett stort universitet i liten förpackning! Välj bland våra många huvudämnen och biämnen och skräddarsy din egen profil. Med stark studiegemenskap och nära kontakt mellan studerande och personal blir dina studier både roliga och smidiga hos oss....


Lue lisää oppilaitoksesta Åbo Akademi ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Åbo Akademi

Tuomiokirkontori 3
20500 Turku

 Näytä puhelinnumero
www.abo.fi


Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31