Sivuston käyttötapa: Mobiili

Elämässä eteenpäin

Alkio-opisto
Yhteenveto
1 lukukausi
Syyslukukausi
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kansanopistot
Tyttö katsoo kameraan ja hymyilee

Elämässä eteenpäin

Oletko vailla koulutuspaikkaa? Oletko 18–29-vuotias? Epäilyttääkö oma oppiminen? Ovatko aiemmat opinnot tuntuneet haastavilta tai jääneet kesken? Oletko kokenut oppimisvaikeudet esteenä opintoihin pääsyssä?

Elämässä eteenpäin -koulutus on suunnattu oppimisvaikeuksia kokeville 18–29-vuotiaille koulutus- tai työpaikkaa vaille oleville nuorille. 

Koulutus sopii sinulle, jos

  • koet oppimisvaikeuksia.
  • haluat oppia tunnistamaan omat oppimisvaikeutesi ja niiden tuomat haasteet.
  • haluat löytää itsellesi sopivat opiskelu- ja oppimistaidot.
  • jos aiemmat opintosi ovat jääneet kesken.
  • haluat löytää motivaation opiskeluun.

Koulutuksessa voit opiskelutaitojen harjoittelun lisäksi

  • etsiä omaa alaasi
  • kokeilla korkeakouluopintoja
  • kehittää työelämävalmiuksiasi
  • parantaa viestintä- ja kielitaitojasi
  • valmistautua valintakokeisiin

Opiskelu

Opinnoissa tuetaan sinua tunnistamaan sinulle parhaat oppimis- ja opiskelutavat. Samalla kehität opiskelutaitojasi ja työelämävalmiuksia, kuten digitaidot, ryhmätyötaidot, aikatauluttaminen.

Koulutuksen tavoitteena on kehittää korkeakouluvalmiutta, vahvistaa opiskelun perusvalmiuksia ja akateemisia oppimistaitoja, kuten kirjallista ja suullista ilmaisua. Opinnoissa valmistaudutaan korkeakoulujen hakuprosesseihin ja tutustutaan erilaisiin urapolkuihin.

Henkilökohtainen ja ryhmänohjaus tukevat sinua, kun etsit sinulle sopivinta oppimistapaa, pohdit opintojen ja alan valintaa sekä tietenkin opinnoissasi. Teet oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman linjanjohtajasi kanssa ja voit päivittää sitä lukukauden aikana.

Yksilöohjauksessa ja henkilökohtaistamisessa huomioidaan yksilölliset tarpeesi ja tavoitteesi, sekä nykyiset opiskelutaitosi ja haasteesi opiskelussa. Tarvittaessa järjestetään tukiopetusta yksilöllisesti, pareittain tai pienryhmissä.

Ryhmäohjauksessa perehdytään ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin tutustuen koulutustarjontaan ja hakuprosessiin (opintopolku.fi) ja saat realistisen kuvan koulutusvaihtoehdoista. Lisäksi voit kehittää ja päivittää omia työnhakutaitojasi ja laatia oman CV:n.

Vertaistukea oppimisen haasteita kokeville-ryhmässä samassa tilanteessa olevat opiskelijat keskustelevat yhdessä ja vertaisryhmäohjaajan kanssa. Kokoontumisissa tehdään pienryhmäharjoituksia sekä jaetaan ajatuksia ja kokemuksia opiskeluun ja elämään liittyvistä asioissa, opiskelutaidoista ja -tavoitteista, suunnitelmista ja valintakokeisiin valmentautumisesta sekä puretaan stressiä ja rentoudutaan.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elämässä eteenpäin, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Elämässä eteenpäin -koulutus on suunnattu oppimisvaikeuksia kokeville 18–29-vuotiaille koulutus- tai työpaikkaa vaille oleville nuorille.

Koulutukseen haetaan Alkio-opiston omilla sivuilla.

Kustannukset

Koulutus on Opetushallituksen tukemaa ja siksi 18–29-vuotiaalle opiskelijalle maksuton. Koulupäivinä saat ilmaisen lounaan opiston omassa ravintolassa. Voit hakea maksutonta asuntolapaikkaa opiston asuntolasta kahden hengen huoneesta tai saat matkakortin, jolla voit kulkea linja-autolla Jyväskylän tai Jämsän seudulta opistolle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elämässä eteenpäin? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Onko tavoitteenasi korkeakoulupaikka unelmiesi alalla, oman alan löytäminen tai opiskelutaitojen vahvistaminen? Alkio-opistossa saat erinomaiset eväät tulevaisuuteen. Uskomme siihen, että parhaat tulokset ja kokemukset luodaan yhdessä: oppien, eläen, nauraen, kokien ja toisiamme tukien. Alkio-opisto on avoimia yliopisto- ja amk-opintoja, luovien alojen...


Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31