Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lääketieteen valmentavat opinnot

Alkio-opisto
Yhteenveto
5 kuukautta
suomi
Opintotukikelpoinen
Kevät 2022
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kansanopistot

Video

Videolla Alkio-opistolla opiskelleet Jenna Front ja Maari Kytöharju kertovat omista opinnoistaan ja yhteisestä Alkio-hengestä.

Lääketieteen valmentavat opinnot / Alkio-opisto

Lääketieteen valmentavat opinnot

Puolivuotisella lääketieteen valmentavalla linjalla valmentaudutaan tiiviisti ja ahkeroiden lääketieteen valintakokeisiin. Opinnoissa opiskellaan pääsääntöisesti biologiaa, kemiaa ja fysiikkaa.

Opintoja suositellaan erityisesti niille, joilla on jo valmiiksi vahva pohja kemiassa ja fysiikassa. Lääketieteen opintoja on mahdollista opiskella kattavammin Alkio-opiston lääketieteeseen suuntaavissa opinnoissa.

Opiskelu Alkio-opistossa

Linjalla opiskellaan pääsääntöisesti biologiaa, kemiaa ja fysiikkaa.

  • Biologiassa painotetaan solubiologiaa, anatomiaa ja fysiologiaa.
  • Kemiassa korostetaan lääkäreille tärkeää orgaanista kemiaa ja laskuja.
  • Fysiikan painopisteet ovat lukiofysiikan vaikeimmiksi koetuissa aiheissa: biomekaniikassa, ympyräliikkeessä, sähköopissa ja modernissa fysiikassa.

Käytännössä kevään aikana käydään pikakelaamalla lävitse koko lukion fysiikka, kemia ja biologia - opinnoissa keskitytään linjan opiskelijoiden toivomuksen mukaan vaikeiksi koettuihin asioihin. Kun lukion oppimäärät on saatu hallintaan, aletaan treenata soveltavampia lääkistyyppisiä tehtäviä kussakin oppiaineessa. 

Linjan pienempinä opintokokonaisuuksina mainittakoon ainakin "Lääkisviestinnän" kurssi, jossa tutustutaan tieteellisen kirjoittamisen periaatteisiin, ja treenataan lääkiksen valintakokeissa tärkeää kirjallista ilmaisua sekä monivalintakysymyksiin vastaamista.

Linja on tarkoitettu ensisijaisesti niille, joilla on jo varsin vahva lukiopohja kemiassa ja fysiikassa. Mikäli luonnontieteellinen opiskelutaustasi on huterampi, Sinulle sopivampi linjaa saattaa ollaLääketieteeseen suuntaavat opinnot. Linjalla kerrataan tärkeimmät asiat lukion kursseista ja sen jälkeen siirrytään harjoittelemaan valintakoetyyppisiä soveltavampia tehtäviä.

Linjalla voi suorittaa myös vapaaehtoisia avoimen yliopiston biologian ja kemian opintoja sekä yliopiston yleisopintoja (mm. kieliopintoja ja tilastomenetelmien peruskurssin).

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lääketieteen valmentavat opinnot, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Linjalle voit hakea Alkio-opiston kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelusta peritään opintomaksu. Kysy lisätietoa opintomaksuista Alkio-opistosta.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Lääketieteen valmentavat opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Alkio-opisto

Alkio-opisto

Alkio-opisto on Suomen laajimmin avoimia yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoja tarjoava kansanopisto. Ovet ovat avoinna kaikille ilman pääsykokeita. Alkio-opisto sijaitsee Jyväskylän Korpilahdella. Oppilaitoksen tiloissa toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Jyväskylän kampus. Alkio-opiston yhteistyöyliopistoja ovat Helsingin, Itä-Suomen, Jyväskylän ja Turun yliopistot. Ammattikorkeakouluista yhteistyötä tehdään...


Lue lisää oppilaitoksesta Alkio-opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Alkio-opisto

Tähtiniementie 26
41800 Korpilahti

 Näytä puhelinnumero
www.alkio.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31