Sivuston käyttötapa: Mobiili

Journalismi, media ja viestintä

Laajasalon opisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Journalismi, media ja viestintä

Kirjoittava toimittaja ja tiedottaja

Journalismi, media ja viestintä

Opintolinja sopii kaikille tiedottamisesta, journalistisesta kirjoittamisesta ja toimittamisesta kiinnostuneille. Opintojen tavoitteena on saada perusvalmiudet toimittajan ja tiedottajan työhön.

Opintojen sisältö

Sisältöihin kuuluvat journalistinen prosessi eli kirjoittamisen kokonaisuus jutun ideoinnista sen toteuttamiseen, erilaiset juttutyypit, haastattelutekniikat ja äänityöskentelyn ja hyvä lehtimiestapa. Vuodessa käydään läpi seikkaperäisesti toimittajan sekä tiedottajan työnkuvat.

Lisäksi opintokokonaisuuteen kuuluu digivalokuvauksen ja -videokuvauksen perusteet, kuvamateriaalin editointi, käytännön yhteistyö valokuvaajan ja kuvatoimittajan kanssa ja digitaalinen julkaisuprosessi verkkomediassa.

Opintohin sisältyy työssäoppimisjaksoja, jotka antavat perspektiiviä alalle ja avaavat ovia työelämään. Työssäoppimisessa käytetään opittuja taitoja käytännössä ja tutustutaan alan ammattilaisten arkeen.Työelämän koulutusjaksojen paikat haetaan sanoma- tai aikakauslehdistä, muista medioista tai yhteisöjen tiedotusorganisaatioista.

Syksyn yhteisöviestintäosuudessa yhteistyökumppaneita ovat erilaiset järjestöt. Kevään työelämäjakso toteutetaan erilaisissa viestintäorganisaatioissa. Mukana on monenlaisia toimijoita suurista mediataloista paikallislehtiin.

Opintojen toteutus

Opintolinjan suorittaminen sisältää lähiopetusta arkisin päiväsaikaan sekä itsenäistä työskentelyä lähiopetuksen jälkeen. Opiskelu sisältää luentoja, ryhmätyöskentelyä, oppimistehtäviä sekä runsaasti käytännönläheisiä ideointi- ja kirjoitustehtäviä. Lisäksi tehdään luovuusharjoitteluja ja jutturakenteen kehittelyä.

Journalismi, media ja viestintä –linja on mahdollista suorittaa pääosin etätyönä, esimerkiksi oman työn ohella, muutamaa viikon-kahden lähiopetusjaksoa lukuun ottamatta. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Journalismi, media ja viestintä, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ilmoittautumalla valintakokeeseen sähköisellä hakulomakkeella opiston nettisivuilla. Valintakoe järjestetään kesäkuussa ja täydennyshaku elokuussa. 

Koulutukseen edellytetään vähintään 18 vuoden ikää. Yläikärajaa koulutukseen ei ole. Hakijan pohjakoulutuksena voi olla peruskoulu, lukio tai vastaavat tiedot.

Tutkinto / todistus

Todistus suoritetuista opinnoista (kansanopisto-opinnot eivät valmista tutkintoon).

Kustannukset

Opiskelumaksu on 3685 euroa, joka maksetaan tyypillisesti kahdeksassa erässä. Koulutuksen hintaan sisältyy monipuolisen opetuksen lisäksi lounas opiston ravintolassa opiskelupäivinä sekä mahdollisuus osallistua opiston yhteisiin ja linjojen välisiin erilliskursseihin ja tapahtumiin. Meren rannalla sijaisevan opiston saunan ja uima-altaan käyttö on opiskelijoille veloituksetonta.

Opintoihin voi hakea Kelan myöntämää opintotukea. 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Journalismi, media ja viestintä? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Laajasalon opisto

Laajasalon opisto

Monipuolinen opisto meren rannalla pääkaupunkiseudulla

Laajasalon opisto on maan johtava media-alan oppilaitos, jonka monipuoliset linjat antavat sinulle mahdollisuuden kehittyä alalla. Samalla opiskelijoita valmennetaan työelämää tai seuraavia opintoja varten. Media-alan ja toimittajien koulutus käynnistyi jo 70-luvulla, mutta nykyään opisto tunnetaan myös osaavana taiteiden talona. Opetusluokkien välineistö,...


Lue lisää oppilaitoksesta Laajasalon opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Laajasalon opisto

Kuukiventie 6
00840 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.laajasalonopisto.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31