Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Teollinen muotoilu

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Rovaniemi
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Teollinen muotoilu

Teollinen muotoilu, Lapin yliopisto

Teollinen muotoilu

Teollisen muotoilun koulutusohjelmassa opitaan muotoilemaan tuotteita, jotka ovat miellyttäviä käyttää, valmistusteknisesti toteutettavia ja esteettisiä. Teollisen muotoilun koulutusohjelma tarjoaa opintoja tuotemuotoilussa, palvelumuotoilussa ja vuorovaikutussuunnittelussa. Opinnoissa tarjotaan monipuolisesti mahdollisuuksia niin käsillä tekemiseen kuin tietokoneavusteiseen muotoiluun.

Opintoihin nivoutuu saumattomasti verkottuminen yrityselämän kanssa sekä toimiminen osana kansainvälistä tutkimusyhteisöä. Koulutusohjelmasta valmistuttuasi omaat vankan ammattitaidon teollisen muotoilun teoriasta ja käytännöstä sekä laaja-alaisen osaamisen ja kyvyn soveltaa osaamistasi yritys- ja tutkimusmaailmassa.

Yliopisto tekee muotoilun huippututkimusta näkyen merkittävillä kansallisilla ja kansainvälisillä muotoilualan tutkimus- ja taidefoorumeilla. Lapin yliopisto tarjoaa teollisen muotoilun koulutusohjelmassa korkealaatuista opetusta ja toimii kansainvälisenä edelläkävijänä arktisen muotoilun osaamisessa.

Opintojen painopisteet

Tuotemuotoilu

Tuotemuotoilussa suunnittelet teollisesti valmistettavia tuotteita. Suunnittelussa kiinnität huomiota estetiikan lisäksi tuotteiden käytettävyyteen, valmistettavuuteen ja taloudellisiin tekijöihin. Tuloksena syntyy tuotteita, joita on taloudellista valmistaa ja mukava käyttää, ja ne ovat muotoilullisesti myös käyttäjien mieleen.

Palvelumuotoilu

Palvelumuotoilun tarkoituksena on parantaa ihmisten elämää tekemällä palveluista helpommin käytettäviä, elämyksellisiä ja toimivia. Tämä tapahtuu muotoilun luovien, käyttäjäkeskeisten ja käytännönläheisten menetelmien avulla sekä yhteistyössä palvelua käyttävien ja tuottavien ihmisten kanssa.

Vuorovaikutussuunnittelu

Vuorovaikutussuunnittelussa perehdyt erilaisiin käyttöliittymätyyppeihin ja opit suunnittelemaan helppokäyttöisiä sekä miellyttäviä käyttöliittymiä. Teollisen muotoilun koulutusohjelmassa vuorovaikutussuunnittelun alueella tehtävä tutkimus käsittelee mm. mobiileja, päälle puettavia ja monikanavaisia käyttöliittymiä, joita tutkitaan käyttäjäkeskeisen suunnittelun periaatteita käyttäen.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Teollinen muotoilu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teollinen muotoilu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Euroopan unionin pohjoisin yliopisto, Rovaniemellä Napapiirin tuntumassa sijaitseva Lapin yliopisto, on kansainvälinen opetuksen ja tutkimuksen keskus. Yliopiston valtakunnallisena tehtävänä on arktinen osaaminen. Lapin yliopiston tulevaisuuden visiona on olla kansainvälinen, selkeästi profiloitunut tiede- ja taideyliopisto.  Koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustieteet, taide...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31