Sivuston käyttötapa: Mobiili

Teollinen muotoilu

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Rovaniemi
Kandiohjelmat
Teollinen muotoilu

Teollinen muotoilu

Teollisen muotoilun koulutusohjelma tarjoaa sinulle korkealaatuista opetusta, jonka pohjana on vankka kokemus alalta ja ymmärrys tulevaisuuden haasteista. Painopisteemme ovat tuotemuotoilussa, palvelumuotoilussa ja vuorovaikutussuunnittelussa. Pohjoiset ääriolosuhteet kuten kylmyys, kaamos, revontulet, yötön yö ja puhdas arktinen luonto ovat meidän luovuutemme lähteitä. Pyrimme hyödyntämään arktisuutta ja arktisia materiaaleja muotoilun välineenä, ja halutessasi pääset kokeilemaan myös lumi- ja jäämuotoilua! Tarjoamme sinulle ihmisläheisen, luovan ja innostavan opiskeluympäristön, joka toimii ponnahduslautana maailmalle, sekä kansainvälisen opiskeluilmapiirin. Opintoihisi nivoutuu saumattomasti verkottuminen yrityselämän kanssa.

Opintojen painopisteet

Tuotemuotoilu

Tuotemuotoilussa suunnittelet teollisesti valmistettavia tuotteita. Suunnittelussa kiinnität huomiota estetiikan lisäksi tuotteiden käytettävyyteen, valmistettavuuteen ja taloudellisiin tekijöihin. Tuloksena syntyy tuotteita, joita on taloudellista valmistaa ja mukava käyttää, ja ne ovat muotoilullisesti myös käyttäjien mieleen.

Palvelumuotoilu

Palvelumuotoilussa opit tekemään palveluista helpommin käytettäviä, elämyksellisiä ja toimivia. Tämä tapahtuu muotoilun luovien, käyttäjäkeskeisten ja käytännönläheisten menetelmien avulla sekä yhteistyössä palvelua käyttävien ja tuottavien ihmisten kanssa. Pyrkimyksenä on palvelumuotoilun avulla muuttaa ihmisten elämä paremmaksi.

Vuorovaikutussuunnittelu

Vuorovaikutussuunnittelussa perehdyt erilaisiin käyttöliittymätyyppeihin ja opit suunnittelemaan helppokäyttöisiä sekä miellyttäviä käyttöliittymiä. Vuorovaikutussuunnittelua tehdään käyttäjäkeskeisen suunnittelun menetelmiä hyödyntäen. Suunnittelemme käyttöliittymiä moniin erilaisiin tarpeisiin, ja voit
päästä tekemään vuorovaikutussuunnittelua esimerkiksi mobiilisovelluksiin, puettavaan teknologiaan, virtuaaliympäristöihin tai tulevaisuuden autoihin.

Uramahdollisuudet

Koulutusohjelmasta valmistuttuasi sinulla on vankka ammattitaito teollisen muotoilun teoriasta ja käytännöstä sekä laaja-alainen osaaminen ja kyky soveltaa osaamistasi yritys- ja tutkimusmaailmassa. Taiteiden tiedekunnasta valmistuneiden teollisten muotoilijoiden työllisyysmahdolliset ovat hienot! Teolliset muotoilijat sijoittuvat työelämässä usein muotoilun asiantuntija-, johto-, koulutus- ja tutkimustehtäviin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Teollinen muotoilu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Teollinen muotoilu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Lapin yliopisto on Euroopan unionin pohjoisin tiede- ja taideyliopisto. Arktinen yliopisto kouluttaa tieteen ja taiteen osaajia aivan Napapiirin tuntumassa modernilla kampusalueella. Kaikki tiedekunnat sijaitsevat samalla kampuksella. Kestävä kehitys ja ympäristövastuu ovat Lapin yliopistolle tärkeitä: yliopisto on mukana WWF:n Green Office...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31