Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Vaatetussuunnittelu

Lapin yliopisto
Yhteenveto
3 + 2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyisin
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Rovaniemi
Pääaineopinnot ja kandidaatin tutkinnot

Vaatetussuunnittelu

Vaatetussuunnittelu, Lapin yliopisto

Vaatetussuunnittelu

Lapin yliopiston vaatetussuunnittelun koulutusohjelmassa teoria ja käytäntö yhdistyvät vaatetusalan laaja-alaiseksi osaamiseksi. Opinnoissa vaatetusta tarkastellaan neljän keskeisen osatekijän - materiaalisuuden, muodon, rakenteiden ja merkitysten - näkökulmista. Koulutuksen tavoitteena on luoda edellytykset vaatetussuunnittelulle ja tuotekehitykselle, jossa käyttäjälähtöisyys ja kestävän kehityksen periaatteet yhdistyvät arktisen, kylmän ilmaston kontekstiin ja globaaleihin muotivirtauksiin.

Opintojen painopisteet

Suunnitteluopinnoissa on keskeistä vaatteiden kehittäminen käyttötarkoitukseensa ja niiden palveleva merkitys erilaisille kuluttajaryhmille.

Opinnot sisältävät vaatteiden ja mallistojen suunnittelua, muodon tuottamista taiteellisen ja plastisen ilmaisun keinoin, materiaalitietoutta sekä tuotteistamista. Syventävissä opinnoissa vahvistetaan opiskelijan suunnittelullisia, taiteellisia ja tutkimuksellisia taitoja, jotka kehittävät ongelmanratkaisukykyä erilaisissa muotoilutehtävissä. Alan yritysten kanssa tehtävät projektit kehittävät opiskelijan yhteistyötaitoja. Sivuaineopinnoilla opiskelija voi laajentaa ja vahvistaa osaamistaan eri tehtäviin kulttuurin, taiteen tai yrityselämän puolelle.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vaatetussuunnittelu, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Opintopolusta löydät myös tarkemmat valintaperusteet.

Tutkinto / todistus

  • Taiteen kandidaatti
  • Taiteen maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vaatetussuunnittelu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto

Lapin yliopisto – kansainvälinen tiede- ja taideyliopisto

Euroopan unionin pohjoisin yliopisto, Rovaniemellä Napapiirin tuntumassa sijaitseva Lapin yliopisto, on kansainvälinen opetuksen ja tutkimuksen keskus. Yliopiston valtakunnallisena tehtävänä on arktinen osaaminen. Lapin yliopiston tulevaisuuden visiona on olla kansainvälinen, selkeästi profiloitunut tiede- ja taideyliopisto.  Koulutus- ja tutkimusaloja ovat kasvatustieteet, oikeustieteet, taide...


Lue lisää oppilaitoksesta Lapin yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Lapin yliopisto

Yliopistonkatu 8
96300 Rovaniemi

 Näytä puhelinnumero
www.ulapland.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31