Sivuston käyttötapa: Mobiili

Rikosseuraamusalan tutkinto

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus
Yhteenveto
16 kuukautta
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Monimuotokoulutus
Vantaa
Ammatillinen koulutus

Rikosseuraamusalan tutkinto

 Rikosseuraamusalan tutkinto

Rikosseuraamusalan tutkinto

Rikosseuraamusalan tutkinto pätevöittää vankeinhoidon valvonnan ja ohjauksen tehtäviin, tällä hetkellä erityisesti vartijan tehtäviin.

Tutkinto rakentuu useista eri pituisista lähi- ja työssäoppimisjaksoista. Lähijaksot toteutetaan Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa (RSKK) Vantaan Tikkurilassa. Työssäoppimista on yhteensä noin 9 kuukautta eri pituisia jaksoja. Työssäoppimispaikkoja on kolmenlaisia; suljetut ja avoimet vankilat sekä yhdyskuntaseuraamustoimistot. Opiskelija saa työssäoppimisjaksoilla kokemusta kaikista näistä paikoista henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmansa mukaisesti.

Tutkinnon osat

Rikosseuraamusalan tutkinto koostuu perusopinnoista, ammatillisista opinnoista, opinnäytetyöstä ja valinnaisista opinnoista. Ammatilliset opinnot antavat opiskelijalle valmiudet tehdä vaikuttavaa lähityötä. Ammatillisten opintojen osaamisalueet ovat

  • laki ja eettisyys
  • kuntoutus ja ohjaus
  • valvonta ja turvallisuus

Ensimmäistä, orientoivaa työssäoppimisjaksoa lukuunottamatta työssäoppimisjaksot ovat opiskelijalle palkallisia.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rikosseuraamusalan tutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Rikosseuraamusalan tutkinnolle voidaan ottaa henkilö, joka on

  • hakuajan päättymiseen mennessä täyttänyt 18 vuotta
  • hakuajan päättymiseen mennessä suorittanut vähintään toisen asteen ammatillisen tutkinnon (ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto), lukion oppimäärän tai ylioppilastutkinnon (L672/2005) tai niitä vastaavan aikaisemman tutkinnon taikka tutkintoja vastaavat ulkomaiset opinnot
  • terveydentilaltaan ja muilta ominaisuuksiltaan vankeinhoitotyöhön sopiva
  • suorittanut hyväksyttävästi valintakokeen
  • saanut vähintään B-luokan ajo-oikeuden.

Ammattina vartija

Vartijan työn lähtökohtana on velvollisuus huolehtia yhteiskunnan, henkilökunnan ja vankien turvallisuudesta. Hän valvoo ja opastaa rangaistukseen tuomittuja. Tavoitteena on tukea vankeja rikoksettomaan elämään vapautumisen jälkeen. Työnkuva on  monipuolinen. Vartijalla on merkittävä rooli rangaistusajan suunnitelman toteuttamisessa ja kaikissa vangin päivittäiseen elämään liittyvissä kysymyksissä. Työ on vaativaa ihmissuhdetyötä, joka edellyttää tasapainoisuutta, tervettä itsetuntoa, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä ristiriitojen sieto- ja hallintakykyä.

Vartija on vankilan työntekijöistä eniten vuorovaikutuksessa vangin kanssa ja vankilan työntekijöistä ainoa, joka on kaikissa laitoksissa ympäri vuorokauden paikalla. Työssään vartija noudattaa rikosseuraamusalan arvoja ja periaatteita, joista keskeisin on ihmisarvon kunnioittaminen. Vankien välisen väkivallan ja muiden turvallisuutta vaarantavien tilanteiden ennaltaehkäisemisessä vartija käyttää työvälineinä vankituntemustaan, vuorovaikutustaitojaan ja omaa persoonallisuuttaan. Vartijan tulee myös hallita voimakeinojen käyttö.

Tutkinto / todistus

Rikosseuraamusalan tutkinto, 90op

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rikosseuraamusalan tutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus

Rikosseuraamusalan koulutuskeskusRikosseuraamusalan koulutuskeskus - RSKK

RSKK on Rikosseuraamuslaitoksen valtakunnallinen oppilaitos, joka antaa rikosseuraamusalan tutkintokoulutusta sekä ammattitaitoa ylläpitävää, täydentävää ja lisäävää koulutusta. Rikosseuraamuslaitos sitoutuu toiminnassaan suomalaisessa yhteiskunnassa tärkeinä pidettyihin arvoihin: ihmisarvon kunnioittamiseen ja oikeudenmukaisuuteen. Työtä ohjaa käsitys yksilön mahdollisuudesta muuttua ja kasvaa. Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksen järjestämä tutkintokoulutus...


Lue lisää oppilaitoksesta Rikosseuraamusalan koulutuskeskus ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Rikosseuraamusalan koulutuskeskus

Vernissakatu 2
01301 Vantaa

 Näytä puhelinnumero
www.rskk.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31