Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, Palvelumuotoilu erityisesti julkisella sektorilla

SASKY oppisopimus- ja työelämäpalvelut
Yhteenveto
1 vuosi
9.12.2021
   
Monimuotototeutus
Tampere
Erikoisammattitutkinnot

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, Palvelumuotoilu erityisesti julkisella sektorilla

Digitaalisuus ja muut muutosvoimat avaavat jatkuvasti sekä uusia vaatimuksia että mahdollisuuksia palvelujen kehittämiselle. Ajassa kiinni pysyminen edellyttää yhä enemmän asiakaslähtöisyyttä – sujuvat, helppokäyttöiset ja tehokkaat palvelut syntyvät ymmärtämällä asiakkaiden tarpeita ja näkökulmaa. Palvelumuotoilu ja kokeileva kehittäminen ovat konkreettisia ratkaisuja tähän.

Tämä koulutus auttaa organisaatiotanne rakentamaan kyvykkyyksiä palvelumuotoiluun, kokeilevaan kehittämiseen sekä asiakaslähtöiseen digitaalisten palvelujen kehittämiseen. Koulutukseen osallistujat käyvät myös läpi fasilitoinnin perusteet.

Koulutuksessa keskitytään käytännön kehittämistaitoihin sekä lähipäivissä että osallistujien omissa projektitöissä. Osallistujille tulee koulutuksen myötä tutuksi useita fasilitoinnin ja palvelumuotoilun työkaluja. Tutkinnon suorittanut tuntee palvelumuotoilun prosessin vaiheet ja osaa soveltaa niitä kehittämistyössä.

Koulutus toteutetaan oppisopimuksella. Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä, jossa kehittää omia kehittämistaitoja. Koulutuksen aikana läpiviet jonkun tuotekehitystyön prosessin. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS ja siinä määritellään tutkinnon osat, koulutuksen toteutusaika sekä nimetään työpaikkaohjaaja/mentori, joka vastaa oppimisen ohjauksesta ja kouluttamisesta sovittuihin työtehtäviin työpaikalla.

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto. Ammattitaitoa hankintaa omassa työssä sekä tutkintokoulutuksessa, joka toteutetaan lähi- ja etäopetuksena. Lähipäivät toteutetaan Tampereella kello 9 – 15 välillä. Sparrauspäivät toteutetaan etäyhteydellä lyhyempinä pienryhmätapaamisina – toteutustapa tarkennetaan ensimmäisessä valmennuspäivässä. Jokaiseen tutkinnonosaan sisältyy yksi osallistujan omaan kehittämistyöhön liittyvä palautettava tehtävä.

Koulutuksen sisältö:

Proaktiivinen kehittäminen – neljä valmennuspäivää

 • Johdanto koulutukseen
 • Asiakaslähtöisyys ja palvelumuotoilu
 • Asiakaslähtöinen projektisuunnitelma ja fasilitoinnin perusteet
 • Kokeileva kehittäminen

Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä – neljä valmennuspäivää

 • Palvelumuotoilun perusteet käytännönläheisesti (kaksi päivää)
 • Digitaalisten palvelujen kehittäminen ja asiakaslähtöisyys
 • Valmentajan sparraukset

Innovaattorina toimiminen – kaksi valmennuspäivää

 • Oma organisaatio, palvelumuotoilu ja kokeileva kehittäminen
 • Valmentajan sparraukset

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, Palvelumuotoilu erityisesti julkisella sektorilla, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka työskentelevät organisaatiossa, joiden työnkuva mahdollistaa palvelujen kehittämisen. Tässä tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon toteutuksessa painopisteitä ovat:

 • Mitä palvelumuotoilu on ja miten sitä käytännössä hyödynnetään eri organisaatioissa palvelujen kehittämisessä.
 • Miten palvelumuotoilun lähestymistavan ja työkalut voi tuoda osaksi omaa ja oman tiimin työtä.

Tutkinto / todistus

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto, Palvelumuotoilu erityisesti julkisella sektorilla? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

SASKY koulutuskuntayhtymä oppisopimus Facebookissa

SASKY oppisopimus- ja työelämäpalvelut

» SASKY oppisopimus- ja työelämäpalvelut Facebookissa

Saskylla on laajennettu oppisopimuskoulutuksen lupa eli voit suorittaa oppisopimuksella minkä tahansa ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon. SASKY oppisopimus- ja työelämäpalvelut toimii koko Saskyn toiminta-alueella ja tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Katso lisää SASKYn oppisopimuksesta. Lisätietoja oppisopimuksesta saat myös Opintopolusta. Huomioithan, että näiden avointen koulutusten lisäksi...


Lue lisää oppilaitoksesta SASKY oppisopimus- ja työelämäpalvelut ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

SASKY oppisopimus- ja työelämäpalvelut

Hoikantie 15
38100 Sastamala

 Näytä puhelinnumero
sasky.fi


Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31