Sivuston käyttötapa: Mobiili

Autoalan perustutkinto | autotekniikan osaamisala | ajoneuvoasentaja

Vammalan ammattikoulu
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Sastamala
Ammatilliset perustutkinnot
Ajoneuvoasentaja

Autoalan perustutkinto | autotekniikan osaamisala | ajoneuvoasentaja

Autoala on hyvä vaihtoehto, jos olet kiinnostunut tekniikasta ja haluat huoltaa ja korjata autoja. Meillä voit opiskella autoalaa tekemällä "oikeita töitä" Asiakkaat voivat varata aikoja auton huoltoon ja korjaukseen ammattikoulun autokorjaamoon. Näin sinulla on mahdollisuus harjoitella erilaisia autokorjaamoissa tehtäviä töitä oikeassa työympäristössä.

Koulutuksen sisältö ja toteutus

Ensimmäisenä vuonna perehdyt auton perusrakenteeseen ja toimintaperiaatteisiin. Teoriaopinnot ja käytännön harjoitukset rakentuvat siten, että pääset ammattikoulun omassa autokorjaamossa harjoittelemaan asioita, joita olet opiskellut teoriatunneilla, opetusohjelmien avulla, sekä tekemällä kirjallisia harjoitustehtäviä. Ensimmäisenä opiskeluvuotenasi opit tekniikanalan yleisiä taitoja, kuten koneiden ja laitteiden käyttöä, kuten vaikkapa rengastöitä ja hitsausta. Koulun autokorjaamossa pääset tekemään esimerkiksi öljynvaihtohuoltoja, sekä auton alustan ja jarrujen huoltoja.

Toisen vuoden opiskeluun kuuluvat monenlaiset auton huoltamiseen ja korjaamiseen liittyvät työkokonaisuudet esim. määräaikaishuollot ja katsastustarkastukset, sekä niissä käytettävät mittalaitteet ja tekniikat. Toisen vuoden työssäoppimisjaksolla keskityt lähinnä auton huoltamiseen ja työssäoppimisen aikana teet tästä aiheesta myös ammattiosaamisen näytön.

Kolmannen vuoden opinnoissa vahvistat autoalan osaamistasi. Osaat tehdä määräaikaishuoltoja ja korjauksia jo omatoimisesti. Syvennät taitojasi perehtymällä erityisesti vianhakuun ja korjaukseen, sekä laajemmin sähköiseen vianhakuun ja korjaukseen eri testauslaitteita käyttäen. Lisäksi opiskelet esim. voimansiirron korjauksia.

Autoalan työllisyysnäkymät ovat monipuoliset. Autoalan opiskeltuasi olet saanut laajan teknisen ajattelukyvyn, jonka avulla voit huoltaa ja korjata monia muitakin koneita kuin vain autoja esim. työkoneita ja pienkoneita. Asennustaidot ja tekniikan ymmärtäminen ovat valtteja myös teollisuudessa, kaupan alalla ja maataloudessa. Lisäksi autot korjataan ja huolletaan Suomessa, eikä tätä työtä viedä ulkomaille. Autonasentajia siis tarvitaan.

Tulevia työpaikkoja ja työtehtäviä:

  • autokorjaamot
  • merkkikorjaamot
  • autoalan myyntitehtävät
  • moottoriurheiluun liittyvät työtehtävät

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Autoalan perustutkinto | autotekniikan osaamisala | ajoneuvoasentaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Autoalan perustutkinto, autotekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Autoalan perustutkinto | autotekniikan osaamisala | ajoneuvoasentaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vammalan ammattikoulu

» Vammalan ammattikoulu somessa

Vammalan ammattikoulussa SASKY koulutuskuntayhtymässä voit opiskella itsellesi ammatin, jolla on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Oppilaitoksessa on tarjolla useita eri koulutusvaihtoehtoja palvelualoilla, tekniikan aloilla sekä tietojenkäsittelyssä ja tietoliikenteessä. Vammalan ammattikoulu tarjoaa myös VALMA-koulutusta eli ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa koulutusta. Vammalan ammattikoulu sijaitsee Sastamalassa....


Lue lisää oppilaitoksesta Vammalan ammattikoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vammalan ammattikoulu

Ratakatu 36
38210 Sastamala

 Näytä puhelinnumero
sasky.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31