Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | tuotantotekniikan osaamisala | koneistaja

Vammalan ammattikoulu
Yhteenveto
suomi
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku / Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Sastamala
Ammatilliset perustutkinnot

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | tuotantotekniikan osaamisala | koneistaja

Koneistaja

Oletko kiinnostunut koneista ja laitteista sekä metallituotteiden valmistuksesta? On monta hyvää syytä valita kone- ja metalliala. Koulutus kannattaa, sillä pätevä ammattilainen pääsee hyville ansioille ja saa arvostusta niin työkavereilta kuin työnantajaltakin.

Tutkinnon sisältö ja toteutus

Koneistuksessa opit manuaali sorvausta ja – jyrsintää. Tällä käsikäyttöisesti ohjatulla menetelmällä opit näkemään, miten työstettävä kappale muotoutuu. Levyseppähitsauksessa opit sekä MAC-, puikko- ja TIG- hitsauksen että levytöiden perusteita.

Opintoihisi kuuluu myös asennusta ja automaatiotekniikkaa. Perustöiden lisäksi opit hydrauliikan, pneumatiikan ja logiikkaohjattujen järjestelmien käytännön asennukset. Järjestelmiä voidaan ohjata pneumaattisesti, hydraulisesti tai sähköisesti. Voit myös suunnitella vastaavat kytkennät ohjauksineen tietokoneella sekä simuloida toiminnot tietokoneohjelmalla.

Koneistuksen perustöissä opit ensin käsikäyttöisillä sorveilla ja jyrsinkoneilla työstön perusteet. Taitojen kehittyessä voit soveltaa ja syventää näitä tietoja ja taitoja tietokoneohjattujen CNC-koneiden ja CAD/CAM-tekniikan parissa. Kappaleiden mallinnuksessa voit edetä 3D-piirtämisestä ja koneistuksesta aina 3D-tulostukseen asti. Lisäksi opit ohjelmointia, asetusten tekemistä ja terähuoltoa sekä valmistat erilaisia kappaleita, jolloin opit monipuolisesti erilaisia työtekniikoita.

Tulevia työpaikkoja ja työtehtäviä:

  • metallialan yritykset
  • telakat
  • yritystoiminta
  • asennustyöt
  • tekninen myyjä
  • oppisopimuksen kautta putki- ja ilmastointityöt

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | tuotantotekniikan osaamisala | koneistaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, tuotantotekniikan osaamisala, koneistaja, 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto | tuotantotekniikan osaamisala | koneistaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Vammalan ammattikoulu

Vammalan ammattikoulu

Vammalan ammattikoulu

Vammalan ammattikoulun monipuolinen koulutusvalikoima antaa opiskelijalle mahdollisuuden valmistua unelmiensa ammattiin. Laadukkaat koulutukset takaavat ammatin, jolla on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa. Opintojen käytännönlähtöisyys tarjoaa hyvän pohjan työelämään siirtymiselle ja Vammalan ammattikoulun mainiot yritysverkostot auttavat työharjoittelupaikkojen löytymisessä. Vaihtoehtona on myös jatkaa opintojaan...


Lue lisää oppilaitoksesta Vammalan ammattikoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Vammalan ammattikoulu

Ratakatu 36
38210 Sastamala

 Näytä puhelinnumero
sasky.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31