Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kätilötyön koulutus | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Keväällä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Kätilötyön koulutus | päivätoteutus

kätilötyön koulutus

Kätilötyön koulutus

Kätilötyön ja koko terveysalan toiminta uudistuu jatkuvasti, mikä asettaa uudenlaisia vaatimuksia alan asiantuntijoiden osaamiselle. Teknologian kehittymisen lisäksi myös eri kulttuureista ja kielialueilta tulevien potilaiden monimuotoisuus tuo omat muutoksensa alalla toimimiseen. Savoniassa hankkimasi kätilökoulutus valmistaa sinut vastaamaan näihin haasteisiin, ja valmistuttuasi voit toimia terveyttä edistävästi sekä kansallisessa että kansainvälisessä työelämässä.

Valmistuttuasi pääset mukaan toteuttamaan ja kehittämään yksilön, perheen ja yhteisön hoitotyötä, joka on terveyttä edistävää, sairauksia ehkäisevää, parantavaa ja kuntoutumista edistävää. Olet mukana tukemassa eri elämänvaiheissa olevien ihmisten ja yhteisöjen voimavaroja. Pääsääntöisesti tulet toimimaan hoitotyön ja erityisesti kätilötyön, raskaudenajan, synnytyksen hoidon, synnytyksen jälkeisen hoidon, terveydenedistämisen sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyden asiantuntijana.

Koulutuksen aikana omaksumasi itsenäinen työote ja kyky nopeaan päätöksentekoon ovat avainasemassa työelämään siirryttäessä. Moniammatillinen toiminta ja asiakastyö edellyttävät hyviä vuorovaikutus‐ ja tiimityötaitoja sekä erilaisuuden kohtaamisen kykyä. Koulutus järjestetään ajanmukaisessa opiskeluympäristössä hyödyntäen uudenaikaista opetusteknologiaa ja -simulaatioita.

Opintojen rakenne ja sisältö

Kätilön opinnot ovat 270 opintopistettä. Opinnot koostuvat muun muassa lähitunneista, etä‐ ja itsenäisestä opiskelusta, verkko-opiskelusta ja harjoittelusta. Opiskelu sisältää työelämälähtöistä tutkimus‐ ja kehittämistoimintaa.

Opintojen rakenne:

  • Perusopinnot, 35 op
  • Ammattiopinnot: teoria, 85 op
  • Ammattiopinnot: harjoittelu, 135 op
  • Opinnäytetyö, 15 op

Tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma rakentuu erilaisista vuositeemoista, jotka ohjaavat opintovuosien sisältöjä. Koulutuksessa opiskelija hankkii ensin sairaanhoitajan (AMK) pätevyyden ja syventää osaamistaan kätilötyöhön 3. opiskeluvuodesta alkaen.

Vuositeemat ovat:

  • 1. vuosi: ammattialaan perehtyminen ja oman ammattikuvan luominen
  • 2. vuosi: oman osaamisen kehittäminen
  • 3. vuosi: oman osaamisen syventäminen
  • 4. vuosi: kätilötyön asiantuntijuuden kehittäminen
  • 5. vuosi: kätilötyön asiantuntijuuden syventäminen

Kätilö työelämässä

Valmistuttuasi voit työskennellä julkisissa ja yksityisissä sosiaali‐ ja terveydenhuollon organisaatioissa. Työpaikkoja voivat olla esimerkiksi sairaalat, hoitokodit, lääkäreiden vastaanotot, terveyskeskukset sekä yksityiset lääkäriasemat.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kätilötyön koulutus | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Kätilö (AMK)

Jatko-opinnot

Kätilöt voivat jatkaa opintojaan kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa. Lisäosaamista kätilön ja sairaanhoitajan työhön voi hankkia esimerkiksi seksuaalineuvojan ja seksuaaliterapeutin koulutuksissa. Tiedekorkeakoulujen jatko‐opiskelumahdollisuudet ovat myös yksi reitti urakehityksen toteuttamisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kätilötyön koulutus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
portal.savonia.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31