Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Röntgenhoitajana toimit näyttöön perustuvan kliinisen radiografian asiantuntijana. Röntgenhoitajan työssäsi korostuu teknologian hyödyntäminen ja lääketieteellisen säteilyn käyttö osana potilaan hoitoa. Röntgenhoitajana ydinosaamisalueitasi ovat erilaiset kuvantamistutkimukset (röntgen-, ultraääni-, magneetti- ja isotooppitutkimukset), sekä niihin liittyvät radiologiset toimenpiteet, sädehoito, potilaan hoitaminen ja ohjaus. Röntgenhoitajana vastaat osaltasi mm. röntgentutkimusten suorittamisesta, röntgenkuvien käsittelystä, analysoinnista, arkistoinnista ja tarvittaessa tulostamisesta. Röntgenhoitajana tehtäviisi kuuluu myös tutkimuslaitteiden tarkkailu, jotta tutkimusten suorittaminen olisi turvallista ja tutkimustulokset laadukkaita.

Röntgenhoitajaksi opiskelu ja alalla työskentely edellyttävät sinulta kiinnostusta mm. matematiikan, fysiikan sekä tietotekniikan tietojen ja taitojen hankintaan ja soveltamiseen. Ammatissasi tulet tarvitsemaan kädentaitoja, luovuutta sekä tarkkuutta. Ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot korostuvat tutkimus- ja hoitotilanteissa, ja työssäsi tarvitaankin kykyä asettua potilaan asemaan. Yhteistyö muun terveydenhuollon henkilökunnan kanssa edellyttää ryhmätyötaitoja, joita osana opintojasi tulet harjoittelemaan.

Röntgenhoitajan työ on jatkuvassa muutoksessa. Teknologian kehittyminen, ajankohtaiset yhteiskunnalliset muutokset ja alan tutkimustiedon lisääntyminen edellyttävät jatkuvaa kouluttautumista, oman osaamisen kehittämistä ja uusien työmenetelmien sekä laitteiden hyötykäytön haltuunottoa. Myös eri kulttuureista ja kielialueilta tulevien potilaiden monimuotoisuus asettaa haasteita alalla toimimiseen. Savoniassa saamasi koulutus valmistaa sinut vastaamaan näihin haasteisiin, ja menestymään työssä jolle todellakin on tarvetta!

Röntgenhoitajan koulutuksen sisältö ja toteutus

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua klo 8–18 välillä. Ammattitaitoa edistävässä harjoittelussa voi olla vuorotyötä sisältäviä jaksoja. 

Asiantuntijuutesi kehittyminen alkaa ammattialaan perehtymisestä ja etenee harjaantumisen ja soveltamisen kautta kliinisen radiografian asiantuntijaksi. Oppimisesi on tavoitteellista ja vuorovaikutuksellista toimintaa, ja se edellyttää päämäärien tunnistamista. Asiantuntijuuden kehittyminen on elinikäinen oppimisen kasvuprosessi. 

Röntgenhoitaja työelämässä

Röntgenhoitajat työskentelevät terveyskeskusten ja sairaaloiden röntgen-, isotooppi- ja sädehoito-osastoilla sekä yksityisillä lääkäriasemilla ja sairaaloissa. Terveydenhuollon organisaatioiden lisäksi voit työskennellä terveydenhuoltoa palvelevissa yrityksissä mm. tuotekehitys-, markkinointi- ja koulutustehtävissä. Työpaikkoja voi olla teollisuuden ja ympäristöterveydenhuollon palveluksessa, tutkimus- ja opetustehtävissä sekä eläinlääkintähuollossa työskentelee lukuisia röntgenhoitajia. 

Tehtävänimikkeitä

  • röntgenhoitaja
  • säteilyturvallisuusvastaava (STV)
  • diagnostisten lääkevalmisteiden esittelijä
  • laitemyyjä
  • kouluttaja

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Röntgenhoitaja (AMK)

Jatko-opinnot

Röntgenhoitajan urakehitystä tukevat ja mahdollistavat lisä‐, jatko‐ ja täydennyskoulutukset. Röntgenhoitaja (AMK) voi jatkaa opintojaan kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen ammattikorkeakoulujen ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa (YAMK). Tiedekorkeakoulujen jatko-opiskelumahdollisuudet ovat myös yksi reitti urakehityksen toteuttamisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Röntgenhoitaja (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 4,5

Perustuu 2 arviointiin

Säde-sedö
Koulutus hyvä pohjimmiltaan, opettajat päteviä ja suurinosa kursseista kiinnostavia, mutta liikaa turhanpäiväisiä liibalaaba tehtäviä.
Tuleva röntgenhoitaja
Röntgenhoitaja koulutus on todella mielenkiintoinen. Savoniassa pääsee harjoittelemaan oikeassa röntgenissä käytäntöä ja opetus koulunpenkillä on tosi laaja ja eri kurssien opit sitoutuvat hyvin yhteen. Suosittelen!
Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31