Sivuston käyttötapa: Mobiili

Oletko hakemassa korkeakouluun? Osallistu Hae korkeakouluun! -digimessuille 17.3.! Tapahtuma on maksuton.

Sosiaali- ja terveysalan koulutus | kuntoutus | YAMK

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
2,5–3 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Monimuotokoulutus
Kuopio
Ylemmät AMK-tutkinnot

Sosiaali- ja terveysalan koulutus | kuntoutus | YAMK

Sosiaali- ja terveysalan koulutus

Sosiaali- ja terveysalan YAMK | kuntoutus

Laaja-alaiselle kuntoutusosaamiselle on tarvetta työelämässä. Ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi, toimintakyky ja sitä tukeva kuntoutumistoiminta kiinnostavat eri toimijoita entistä enemmän. Tämän päivän työelämässä osaamisen lisääminen ja kyky reagoida muutoksiin korostuvat. Menestyäkseen työelämässä ja edetäkseen uralla tarvitaan mm. tutkimus- ja kehittämisosaamista, teknologiaosaamista, terveyden ja hyvinvoinnin osaamista sekä kansainvälistymistaitoja. Keskeisiä työelämätaitoja ovat myös päättely- ja ongelmanratkaisukyky sekä kriittinen ajattelu ja tiedon hallinta, joita tarvitaan työelämän kehittämistyössä ja uusien innovaatioiden luomisessa.

Savoniassa sinulle tarjolla olevan YAMK tutkinto-ohjelman tavoitteena on monialaisen kuntoutuksen laaja-alaisen erikoisosaamisen kehittäminen sosiaali- ja terveysalalla. Erityisesti koulutuksen tavoitteena on kasvattaa valmiuksiasi kehittää ja toimia monialaisen kuntoutuksen asiantuntijana sosiaali- ja terveydenhuollossa. Lisäksi Savoniassa tarjolla olevat osaamisteemat (elinikäinen oppiminen, innovaatiot ja kansainvälisyys) auttavat sinua lisäämään osaamistasi ja vastaamaan muuttuvan työelämän tarpeisiin. Opinnot tarjoavat myös luontevan mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä asiantuntijuuden vaihtoon opiskelijakollegoidesi kanssa.

Kuntoutuksen opinnot

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, jotka suoritetaan pääosin verkossa. Lähipäivien määrä on enintään 2 pv/kk. Lähiopetusjaksot järjestetään pääsääntöisesti torstaisin ja perjantaisin. Näiden lisäksi on 1-2 lähijaksoa, sen mukaan, mitä Savonian yhteisiä opintojaksoja opiskelija valitsee.

Opintojen alussa valitset yhteisistä ja alakohtaisista asiantuntijuusopinnoista suoritettavat 30 opintopisteen kokonaisuudet henkilökohtaisen opinto- ja urasuunnitelmasi mukaisesti. Koulutuksen vastuuopettaja yhdessä Savonian muun henkilöstön kanssa ohjaa ja tukee henkilökohtaisten tavoitteittesi määrittelemisessä ja saavuttamisessa.

Alakohtaisia opintoja ovat

  • Kuntoutumisen edistämisen edellytykset ja vaikuttavuus 5 op
  • Asiakaslähtöinen kuntoutumisprosessi 5 op
  • Asiakaslähtöisten kuntoutumista edistävien menetelmien kehittäminen ja arviointi 10 op
  • Kuntoutuksen monialainen kehittäminen ja verkostotyö 5 op
  • Digitaaliset ratkaisut ja innovatiivinen toiminta kuntoutuksessa 5 op

Kuntoutuksen asiantuntija työelämässä

Asiantuntijakoulutuksen jälkeen sinun on mahdollista työskennellä alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä moniammatillisissa työyhteisöissä ja yrityksissä. YAMK-tutkinto antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistossa ja muissa tiedekorkeakouluissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Tehtävänimikkeitä ovat mm.

  • Kuntoutussuunnittelija, kuntoutuskoordinaattori
  • Hanke- tai projektipäällikkö
  • Palvelusuunnittelija ja palvelukoordinaattori
  • Suunnittelija ja kouluttaja
  • Järjestökoordinaattori tai muu järjestöalan koordinaattori

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan koulutus | kuntoutus | YAMK, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnon (esim. fysioterapeutti, sosionomi, toimintaterapeutti, ensihoitaja, kätilö, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, geronomi, kuntoutusohjaaja) suorittaneille. Hakukelpoisuuden antaa myös muu korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Opistoasteen tutkintoja ei pääsääntöisesti ole enää voinut suorittaa 2000-luvulla. Esimerkiksi lähihoitajan, merkantin ja mekaanikon tutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja.

Tutkinnon lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) sosiaali- ja terveysalan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan koulutus | kuntoutus | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
portal.savonia.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31