Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Suuhygienistikoulutus | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Suuhygienistikoulutus | päivätoteutus

Suuhygienistikoulutus

Suuhygienistikoulutus

Suuhygienistinä olet arvioimassa asiakkaiden suun terveydentilaa ja osallistumassa heidän suu- ja hammassairauksien varhaishoitoon.

Suuhygienistin suun terveydenhoitotyöllä tarkoitetaan yksilön, ryhmän ja yhteisön tarpeista lähtevää suun terveyden edistämistä, johon sisältyvät parodontologinen (iensairauksien hoito) ja kariologinen (hammaskarieksen hoito) infektiosairauksien ehkäisy, varhaishoito sekä suun terveyttä ylläpitävä ja purentaelimen toimintaan liittyvä kuntouttava hoito.

Suuhygienistin koulutuksen sisältö ja toteutus

Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua.

Ensimmäisenä vuonna perehdyt laajasti ammattialaan ja suun terveydenhoidon perusteisiin.

Toisena opiskeluvuonna lisäät teoreettista ja kliinistä osaamistasi. Kieliopinnot tukevat ammattitaidon opiskelua ja eri kulttuureista tulevien potilaiden kohtaamista.

Kolmantena opiskeluvuonna syvennät osaamistasi opiskelemalla perheen suun terveydenhoitotyötä ja suun terveydenhoitotyötä erilaisissa yhteisöissä. Hankit tutkimus- ja kehittämisosaamista, ja aloitat opinnäytetyön tekemisen.

Viimeisenä opiskeluvuonna osaat soveltaa ja arvioida suun terveydenhoitotyön osaamistasi. Syvennät osaamistasi valinnaisissa opinnoissa  ja opinnäytetyösi valmistuu. Osaat viestiä suullisesti ja kirjallisesti sekä alan sisäisille että ulkopuolisille yleisöille.

Suuhygienisti työelämässä

Suuhygienistejä työskentelee terveyskeskusten suun terveydenhuollon yksiköissä, sairaaloissa, muissa hoitolaitoksissa sekä yksityisillä hammaslääkäriasemilla sekä yrittäjinä omilla vastaanotoillaan.

Myös alan laitteita, tarveaineita ja välineitä valmistavat ja markkinoivat yritykset tarjoavat töitä suuhygienisteille messuilla ja erilaissa projektiluonteisissa tapahtumissa.

Suuhygienistinä sinulla on mahdollisuus työskennellä esimerkiksi opetustehtävissä, hallinnollisissa ja esimiestehtävissä, asiantuntija-, tutkimus ja kehittämistehtävissä tai myynti- ja markkinointitehtävissä.

Useimmissa työtehtävissä teet yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa, kuten hammaslääkärit, hammashoitajat, hammasteknikot sekä muut terveydenhuollon ammattilaiset.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Suuhygienistikoulutus | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Suuhygienisti (AMK)

Jatko-opinnot

Suuhygienistin urakehitystä tukevat ja mahdollistavat erilaiset lisä‐, jatko‐ ja täydennyskoulutukset. Suuhygienisti voi jatkaa opintojaan kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen ammattikorkeakoulujen ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa. Tiedekorkeakoulujen jatko-opiskelumahdollisuudet ovat myös yksi reitti urakehityksen toteuttamisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suuhygienistikoulutus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
portal.savonia.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31