Sivuston käyttötapa: Mobiili

Terveydenhoitajakoulutus | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Keväällä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Kuopio
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Terveydenhoitajakoulutus | päivätoteutus

Terveydenhoitajakoulutus

Terveydenhoitajakoulutus

Terveydenhoitajaksi valmistuttuasi olet valmis toimimaan asiantuntijana hoitotyön ja erityisesti terveydenhoitotyön, terveyden edistämisen ja kansanterveystyön alueilla. Koulutuksen aikana hankit vahvat kliinisen hoitotyön / terveydenhoitotyön perustiedot ja -taidot sekä hyvät vuorovaikutus‐ ja yhteistyötaidot.

Alan ammattilaisena osaat ylläpitää yksilöiden, perheiden, työ‐ ja muiden yhteisöjen, väestön sekä ympäristön terveyttä. Osaat ehkäistä sairauksia ja vahvistaa asiakkaiden voimavaroja, itsehoitoa sekä kykyä elää terveellisesti. Terveydenhoitajan asiantuntijuudessa korostuvat kriittinen ajattelu, itsenäinen päätöksenteko ja vastuullisuus.

Valmistuttuasi hallitset potilaan ja asiakkaan hoidon. Sinulla on myös kyky soveltaa tietojasi ja tehdä luovia ratkaisuja, joita vaaditaan hoitotyössä monimutkaisten tai ennakoimattomien ongelmien ratkaisemisessa.

Koulutuksen aikana opit johtamaan ammatillista työskentelyä tai hankkeita ja työskentelemään asiantuntijatehtävissä. Opit arvioimaan oman osaamisesi lisäksi myös yksittäisten henkilöiden ja ryhmien osaamista ja kehittämistä. Opit soveltamaan, arvioimaan ja analysoimaan osaamistasi erilaisissa hoitotyön tilanteissa, kykenet työn koordinointiin ja itsenäiseen työskentelyyn terveydenhoitotyön / hoitotyön asiantuntijana kotimaassa ja ulkomailla.

Opintojen rakenne ja sisältö

Terveydenhoitajan opinnot ovat laajuudeltaan 240 opintopistettä. Terveydenhoitajakoulutus sisältää terveydenhoitajan ammatilliset osaamisalueet, yleissairaanhoitajan osaamisalueet ja ammattikorkeakoulututkintojen yhteiset osaamisalueet, jotka täydentävät toisiaan. Opiskelu koostuu muun muassa lähitunneista, etä- ja itsenäisestä opiskelusta, verkko-opiskelusta ja harjoittelusta sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta.

Opintojen rakenne:

  • Ammattialaan perehtyminen, 60 op
  • Oman osaamisen kehittäminen, 60 op
  • Oman osaamisen kehittäminen / syventäminen, 60 op
  • Terveydenhoitajatyön soveltaminen, 60 op.

Ensimmäisenä opiskeluvuonna opiskelet ihmisen tarkastelua kokonaisuutena sekä hoitotyötä ja terveyden edistämistä. 

Toisena vuonna opit käyttämään näyttöön perustuvaa tietoa perioperatiivisen hoitotyön toiminnoissa. 

Kolmantena opiskeluvuonna osaat soveltaa ja analysoida tietoa ikääntymisestä ja erityisryhmien asiakkaiden tarpeista sekä osaat toteuttaa hoitotyötä erilaisissa toimintaympäristöissä. Osaat arvioida hoitotyön kehittämistarpeita, suunnitella ja toteuttaa ratkaisuja hoitotyön uudistamiseksi ja kehittämiseksi. Osaat soveltaa opiskelun aikana hankkimaasi tutkimus- ja kehittämistoiminnan tietoutta opinnäytetyön suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Neljännen vuoden teemana on terveydenhoitotyön kehittyvä asiantuntija, jolloin opiskelija soveltaa osaamistaan terveydenhoitotyön erilaisissa toimintaympäristöissä (60 op). Opintoja ovat esimerkiksi:

  • Lasta odottavan perheen terveydenhoitajatyö
  • Lapsen, koululaisen ja perheen terveydenhoitajatyö
  • Opiskelijan ja nuoren terveydenhoitajatyö
  • Työikäisen terveydenhoitajatyö ja työterveyshuolto
  • Terveydenhoitajatyön kehittäminen

Terveydenhoitaja työelämässä

Terveydenhoitajana voit työskennellä äitiys‐ ja lastenneuvolassa, rokotuspoliklinikalla, koulu‐ ja opiskeluterveydenhuollossa, perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolassa, työterveyshuollossa, avosairaanhoidon vastaanotoilla ja kotihoidossa/kotisairaanhoidossa sekä erilaisissa yhteisöissä, järjestöissä, sekä koulutus‐ ja projektitehtävissä. Voit myös toimia itsenäisenä yrittäjänä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Terveydenhoitajakoulutus | päivätoteutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Tutkinto / todistus

Terveydenhoitaja (AMK)

Jatko-opinnot

Terveydenhoitajan urakehitystä tukevat ja mahdollistavat erilaiset lisä-, jatko- ja täydennyskoulutukset. Terveydenhoitaja voi jatkaa opintojaan ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen. Tiedekorkeakoulujen jatko-opiskelumahdollisuudet ovat myös yksi reitti urakehityksen toteuttamisessa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Terveydenhoitajakoulutus | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu

Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista! Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskella tutkintoon päiväopiskeluna tai työn ohessa (ylempi ammattikorkeakoulututkinto ja erikoistumisopinnot) sekä joustavasti avoimessa ammattikorkeakoulussa. Opiskelu on työelämälähtöistä ja soveltavaa, teoriaa ja käytäntöä. Savonia-ammattikorkeakoulu on saanut tunnustusta erityisesti opetuksen ja opetusmenetelmien...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
portal.savonia.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31