Sivuston käyttötapa: Mobiili

Terveysalan ammattitutkinto | kipsiteknikko

Stadin AO
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
   
Monimuotokoulutus
Helsinki
Ammattitutkinnot
 Terveysalan ammattitutkinto | kipsiteknikko / Stadin AO

Terveysalan ammattitutkinto | kipsiteknikko

Kipsiteknikko osaa itsenäisesti toteuttaa hyväasentoisten murtumien tyypillisimmät tuennat. Hänen osaamiseensa kuuluvat myös hankalien murtumien tuennat, joissa vaaditaan moniammatillista yhteistyötä esim. lääkärin ja fysio- tai toimintaterapeutin kanssa. Kipsiteknikko avustaa reponoinnissa ja toteuttaa siihen liittyvän kipsauksen. Hän kykenee arvioimaan asiakkaan kipua ja osaa hoitaa sitä lääkkeellisin ja ei-lääkkeellisin hoitomenetelmin lääkärin ohjeiden mukaisesti.

Kipsiteknikko tuntee ja osaa käyttää tuentaan soveltuvia erilaisia materiaaleja, kuten kalkkia, muovia ja lasikuitua. Hän osaa myös valmistaa ortooseja. Kipsiteknikko osaa ohjata asiakasta kaikissa immobilisaatiohoitoon liittyvissä kysymyksissä ja ymmärtää miten kipsauksiin liittyviä komplikaatioita ehkäistään.

Kipsiteknikot työskentelevät terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja terveyspalveluja tuottavissa yksityisissä yrityksissä. Tutkinnon suorittanut voi myös toimia ammatinharjoittajana tai yrittäjänä myyden palveluitaan eri organisaatioille.

Tutkinnon sisältö ja toteutus

Terveysalan ammattitutkinto, kipsiteknikko -koulutus (laajuus 150 osaamispistettä) muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

  • Ammattiosaajana toimiminen terveysalalla, 45 osp
  • Immobilisaatiohoitotyön osaamisala, 105 osp
  • Valinnainen tutkinnon osa (haavanhoito), 15 osp.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Se sisältää lähiopetusta, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelija itse hankkii työssäoppimispaikan, jossa voi suorittaa näytöt. Kipsiteknikon taitojen opiskelu tapahtuu valtaosin työssä oppien. Koulutus kestää henkilökohtaistamisesta riippuen noin vuoden.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Terveysalan ammattitutkinto | kipsiteknikko, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa.

Tutkinto / todistus

Terveysalan ammattitutkinto

Kustannukset

Opiskelumaksu on 700 €. Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena, jolloin se on opiskelijalle maksuton.

Aikuisopiskelijana sinulla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista. Voit myös kääntyä oppilaitoksen kuraattorin tai opintosihteerin puoleen, jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Terveysalan ammattitutkinto | kipsiteknikko? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Stadin AO

Stadin AO

Stadin AO tarjoaa koulutusta yli 50:een eri ammattiin. Koulutukseen voi hakea ympäri vuoden. Yhteishaussa hakevat peruskoulunsa päättävät, ylioppilaat ja muut ilman toisen asteen tutkintoa olevat. Kaikki muut hakevat jatkuvassa haussa. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia ja kestävät yleensä noin 2–3 vuotta....


Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Stadin AO

Hattulantie 2
00550 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.hel.fi

Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31