Sivuston käyttötapa: Mobiili

Mietitkö mihin hakisit? Tule Haavi-koulutusmessuille! 📚✨

Monialainen toimintakyvyn edistäminen | YAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk
Yhteenveto
Noin 2 vuotta
suomi
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Savonlinna
Ylemmät AMK-tutkinnot

Monialainen toimintakyvyn edistäminen | YAMK

Monialainen toimintakyvyn edistäminen, YAMK

Monialainen toimintakyvyn edistäminen (YAMK)

Tutkinnon suoritettuasi kykenet toimimaan itsenäisesti hyvinvoinnin ja kuntoutumisen asiantuntijatehtävissä.

Olet valmis itsenäiseen ja vaativaan sosiaali- ja terveysalan työn päätöksentekoon. Pystyt kehittämään ja uudistamaan ihmisten toimintakykyä edistäviä palveluja monialaisen tiimin jäsenenä ja vetäjänä. Pystyt myös asiantuntijaviestintään omalla asiantuntijuusalueellasi.

Keskeiset osaamistavoitteet ovat:

  • Osaat edistää eri-ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa toimivien ihmisten osallisuutta, toimijuutta ja toimintakykyä asiakaslähtöisyyden varmistamiseksi kuntoutumisprosessin kaikissa vaiheissa.
  • Osaat hankkia ja hyödyntää monialaista ja näyttöön perustuvaa tietoperustaa oman asiantuntijuutesi ja ammatillisen käytäntösi syventämiseksi.
  • Osaat edistää monialaista yhteistoimintaa, toimia verkostoissa ja seurata oman alasi kansallista ja kansainvälistä kehitystä kuntoutustoiminnan uudistamiseksi.
  • Osaat arvioida, kehittää ja johtaa sosiaali-, terveys- ja kuntoutusalan palvelukokonaisuuksia innovoivasti, tulevaisuustietoisesti ja uutta tietoa tuottaen työelämän käytänteiden kehittämiseksi.

Monialaisen toimintakyvyn edistämisen opinnot

Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä:

Ydinosaamisen (30 op) keskeisiä osaamisalueita ovat:

  • kuntoutuspalvelujen ennakoiva työelämäosaaminen
  • kuntoutumisen edistäminen monialaisena osaamisena sekä
  • tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-osaaminen

Täydentävän osaamisen opintoihin (30 op) voit valita opintojaksoja oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi mukaisesti muista korkeakouluopinnoista tai Xamkin yhteisestä ja laajasta Master School -tarjonnasta. Näitä opintoja järjestetään kaikilla Xamkin neljällä kampuksella (Mikkeli, Savonlinna, Kotka, Kouvola). Tarjolla on myös runsaasti verkko-opintoja. Täydentäviä opintoja voit valita myös muissa korkeakouluissa tarjolla olevista, ylempien korkeakoulututkintojen tasoisista opinnoista.

Opinnäytetyön laajuus on 30 op. Sen tulee liittyä kiinteästi työelämän kehittämiseen. Opinnäytetyö on useimmiten projektityyppinen, tutkimuksellinen kehittämisprojekti, jolloin opiskelija saa valmiuksia myös toimia projektin johtajana. On tärkeää, että opiskelijalla on työyhteisössä kehittämisryhmä, joka tukee opinnäytetyön etenemistä. Voit jo ennakkoon hahmotella työyhteisössä mahdollisia opinnäytetyön aiheita.

Opinnäytetyö on tavallisesti 2–3 lukukauden mittainen kehittämisprosessi, jonka työstämistä voit jatkaa vielä kolmantena lukuvuotena.

Monimuotokoulutuksen toteutus

Opinnot toteutuvat monimuotoisina niin, että ne onnistuvat työn ohessa. Työpaikka ei kuitenkaan ole edellytys opiskelulle. Opinnot sisältävät lähiopetusta, verkko-opetusta, itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä.

Lähiopiskelupäiviä Savonlinnan kampuksella on keskimäärin 2 päivää kuukaudessa kahden lukuvuoden ajan. Lähiopiskelupäivät sovitaan ennen koulutuksen alkua opiskelijoiden työjärjestelyjä varten. Lähiopiskelua täydentävät työelämään kytkeytyvät tehtävät verkko-opintoina.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Monialainen toimintakyvyn edistäminen | YAMK, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Ensihoitaja (YAMK), fysioterapeutti (YAMK), geronomi (YAMK), jalkaterapeutti (YAMK), naprapaatti (YAMK), sairaanhoitaja (YAMK), sosionomi (YAMK), terveydenhoitaja (YAMK).

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Monialainen toimintakyvyn edistäminen | YAMK? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Xamk - Tunne huominen

Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...


Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk

Patteristonkatu 3
50100 Mikkeli

 Näytä puhelinnumero
www.xamk.fi


Omat näytteilleasettajani
X
Osasto: 5f31